Wpis z mikrobloga

@Zopyross: po pierwsze mamy 2025 czyli owy wehikuł ma 14 lat, po drugie jest on w ostatnim stadium eksploatacji (auto ma prawie 150k przebiegu a to jest benzyna co oznacza że zbliża się termin poważnych napraw np. rozrządu, ogółem naprawy, które często przekraczają wartość samochodu) a trzeci powód to to że to Dacia xD te samochody nowe nie są bardzo drogie
  • Odpowiedz
@Zopyross:
2011r
Silnik 1.2
Dacia
7950zl
Niska cena
Iks k---a de 14 letni gruz z najniższej półki cenowej. Zadzwoń do chłopa i zacznij negocjować w górę ewentualnie
  • Odpowiedz
@Zopyross to nie zmienia faktu że to najniższa możliwa półka nie istniał tańszy samochód w salonie dostępny w Polsce
ja sam te auta lubię (oprócz silników bo moc jest żałosna i jakość wnętrza jest jak dla obcego)
  • Odpowiedz
@Zopyross twardy brzydki nieprzyjemny plastik trzeszczący i wnętrze jest nieprzyjemne w odbiorze
nie jest to nic strasznego ale dla niektórych to nie do przeżycia
przejedź się do jakiegoś ogromnego komisu w okolicy i pooglądaj sobie te auta na żywo (bez kupowania oczywiście)
  • Odpowiedz
@kacappylon jeden zawołał mi 300 (mechanik garażowy emeryt) a warsztat normalny 450zł jak dobrze pamiętam za robociznę (rozrząd na pasku nie wiem jaki ma dacia)
przecież nikt tego serwisował w ASO tylko tam gdzie tanio
  • Odpowiedz
Skąd taka cena tej Dacii?

@Zopyross: Ten samochód kosztował jako nowy 30 tysięcy złotych i przez pierwsze 5 lat użytkowania stracił ok. 50% wartości. Z tego co widzę to cenniki ubezpieczalni wyceniają ten model Dacii, z tym przebiegiem, z tego rocznika na ok. 5500zł, więc jeszcze jest pole do negocjacji ceny;)
  • Odpowiedz
@vieniasn: No wiadomo że w ASO ale robiliśmy niedawno u normalnego mechanika to wziął 2000 zł, rozrząd normalny na pasku a auto nastoletnie. Dacia nie malże na pewno ma pasek, nie sądzę aby miała łańcuch
  • Odpowiedz
@kacappylon no u mnie w mieście powiatowym w warsztacie (dostałem u nich paragon nawet kiedyś) mi powiedział 450zł za robociznę w pełnoletnim aucie i to pytałem w tym roku
nie wiem skąd taka różnica w cenie może samochód wyższej klasy niż moja astra
  • Odpowiedz