@Zopyross: po pierwsze mamy 2025 czyli owy wehikuł ma 14 lat, po drugie jest on w ostatnim stadium eksploatacji (auto ma prawie 150k przebiegu a to jest benzyna co oznacza że zbliża się termin poważnych napraw np. rozrządu, ogółem naprawy, które często przekraczają wartość samochodu) a trzeci powód to to że to Dacia xD te samochody nowe nie są bardzo drogie
@Zopyross: 2011r Silnik 1.2 Dacia 7950zl Niska cena Iks k---a de 14 letni gruz z najniższej półki cenowej. Zadzwoń do chłopa i zacznij negocjować w górę ewentualnie
@Zopyross skoda fabia była droższa sandero to był najtańszy możliwy samochód w salonie nie chciało mi się szukać dalej ale proszę bardzo tu artykuł sprzed 11 lat
@Zopyross to nie zmienia faktu że to najniższa możliwa półka nie istniał tańszy samochód w salonie dostępny w Polsce ja sam te auta lubię (oprócz silników bo moc jest żałosna i jakość wnętrza jest jak dla obcego)
@Zopyross twardy brzydki nieprzyjemny plastik trzeszczący i wnętrze jest nieprzyjemne w odbiorze nie jest to nic strasznego ale dla niektórych to nie do przeżycia przejedź się do jakiegoś ogromnego komisu w okolicy i pooglądaj sobie te auta na żywo (bez kupowania oczywiście)
@kacappylon jeden zawołał mi 300 (mechanik garażowy emeryt) a warsztat normalny 450zł jak dobrze pamiętam za robociznę (rozrząd na pasku nie wiem jaki ma dacia) przecież nikt tego serwisował w ASO tylko tam gdzie tanio
@Zopyross: Ten samochód kosztował jako nowy 30 tysięcy złotych i przez pierwsze 5 lat użytkowania stracił ok. 50% wartości. Z tego co widzę to cenniki ubezpieczalni wyceniają ten model Dacii, z tym przebiegiem, z tego rocznika na ok. 5500zł, więc jeszcze jest pole do negocjacji ceny;)
@vieniasn: No wiadomo że w ASO ale robiliśmy niedawno u normalnego mechanika to wziął 2000 zł, rozrząd normalny na pasku a auto nastoletnie. Dacia nie malże na pewno ma pasek, nie sądzę aby miała łańcuch
@kacappylon no u mnie w mieście powiatowym w warsztacie (dostałem u nich paragon nawet kiedyś) mi powiedział 450zł za robociznę w pełnoletnim aucie i to pytałem w tym roku nie wiem skąd taka różnica w cenie może samochód wyższej klasy niż moja astra
#samochody
źródło: dca
Pobierz2011r
Silnik 1.2
Dacia
7950zl
Niska cena
Iks k---a de 14 letni gruz z najniższej półki cenowej. Zadzwoń do chłopa i zacznij negocjować w górę ewentualnie
sandero to był najtańszy możliwy samochód w salonie
nie chciało mi się szukać dalej ale proszę bardzo tu artykuł sprzed 11 lat
https://www.autocentrum.pl/publikacje/naszym-zdaniem/top-10-najtansze-samochody-dostepne-na-polskim-rynku/
@vieniasn: cała srodkowa Europa jeździ Dacią, do 30k spokojnie idzie znaleźć coś fajnego
ja sam te auta lubię (oprócz silników bo moc jest żałosna i jakość wnętrza jest jak dla obcego)
@vieniasn: co to znaczy? tapicerkę można sobie powymieniać
@vieniasn: chyba bez robocizny, mechanik raczej mniej niż 1000 zł za samą robociznę nie weźmie
nie jest to nic strasznego ale dla niektórych to nie do przeżycia
przejedź się do jakiegoś ogromnego komisu w okolicy i pooglądaj sobie te auta na żywo (bez kupowania oczywiście)
przecież nikt tego serwisował w ASO tylko tam gdzie tanio
@Zopyross: Ten samochód kosztował jako nowy 30 tysięcy złotych i przez pierwsze 5 lat użytkowania stracił ok. 50% wartości. Z tego co widzę to cenniki ubezpieczalni wyceniają ten model Dacii, z tym przebiegiem, z tego rocznika na ok. 5500zł, więc jeszcze jest pole do negocjacji ceny;)
nie wiem skąd taka różnica w cenie może samochód wyższej klasy niż moja astra
@JarekTadek: rocznie? nienormalni
@Zopyross: Nie rocznie, tylko całkowitą wartość na dzisiaj Dacii Sandero z 2011r ze 150 tysięcy kilometrów przebiegu.