Aktywne Wpisy

Wikariush +37
Nawet nie wiem jak to otagować. 3 lata różnicy w wieku licealnym a typiara zrobiła z chlopaka 40 letniego zboka.

źródło: 1000014914
Pobierz
Ale pomidorek zara wleci. Nie ma nic lepszego niż kromka chrupiącego chlebka, z posulanym pomidorkiem i cebulką (。◕‿‿◕。)
#oswiadczenie
#oswiadczenie

źródło: temp_file4130632398133018946
Pobierz
Siema, w domku letniskowym (w górach) korzystam z routera mobilnego, który jest już dość wiekowy- natomiast łapie LTE, ale tylko na 1 paśmie.
Osiagam wartosci downloadu ok. 6-10 Mb/s- co jest dość smieszna wartościa.
Jak włącze router na telefonie, to łapie mi sieć 5G, mimo, że patrzałem na mape zasiegów Orange (bo z tego mam internet) to ciężko o 5G w pobliżu. Natomiast na routerze osiagam wartosci 20/30 Mb/s, co tez jest niezadowalającym wynikiem, natomiast na pewno o wiele lepszym. Stąd mam 2 pytania:
- jak sprawdzic z którego nadajnika łapie mi 5G, skoro na mapie zasiegów w okolicy jest samo LTE?
- czy wymiana routera na taki, który łapie kilka pasm dużo poprawi? Co mogę zrobić, aby polepszyć internet? Wazna kwestia jest to, że router musi stać w domku w konkretnym miejscu (na parterze na srodku domku mniej wiecej). Macie moze jakis router do polecenia? Aktualnie mam Huawei-B315s-22
Z góry dzieki za pomoc
#internet #sieci #wifi #router #zasieg #orange #internetmobilny #5g #lte
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero
💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt
Na przełomie lat 2000 mieliśmy kilka bloków na mniej niż 2 mb. I transfery rzędu 300 kb/s to był świetny wynik :)
Transfery rzędy 20Mbit/s są wystarczające do normalnej komfortowej pracy i do oglądania YT w rozdzielczości FHD na paru komputerach.
Tam zobacz co masz najbliżej i który operator ma najlepszy zasięg.
Oczywiście agregacja może pomóc, ale to też zależy od operatora. Np. Plus operuje w mojej okolicy tylko na dwóch pasmach LTE, więc wymieniłem B315 na B535, który agreguje 2 pasma i 50-60 Mbps, które z tego mam mi absolutnie wystarcza.
Dlatego też uznałem, że wymiana na na coś nowszego z