Wpis z mikrobloga

Chłop uważa, że 8 lat rządów PiSu i Dudy to nie było domknięcie systemu, a teraz jak KO wraz z PL2050 i Lewica i Trzaskowskim jako prezydentem będą?
No i jak to się stanie to Polska przestanie istnieć.

To niby jest ta elita intektualna kraju, bo profesor.

https://x.com/OKP_oficjalny/status/1912992169604129188?t=bc4KexQisiFnmPqsxchvHQ&s=19
#polityka
michal0110 - Chłop uważa, że 8 lat rządów PiSu i Dudy to nie było domknięcie systemu,...

źródło: temp_file2356696662206826071

Pobierz
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@michal0110 aczkolwiek wśród pracowników naukowych PiS miał zawsze bardzo niskie poparcie, zwykle ci co mieli albo od zawsze prawicowe przekonania albo ci co mieli chore niespełnione ambicje nie spełniane przez lata przez akademicki establishment.
  • Odpowiedz
@galicjanin Miałem styczność z paroma naukowcami którzy popierali PiS i zbyt normalni to nie byli, na uczelni mało który student ich lubił. Do tego jak PiS doszedł do władzy, dość szybko dostali od władzy jakieś stanowiska. Ale trzeba też przyznać, że wiedzy odmówić im nie można.
  • Odpowiedz
  • 0
@Marek_Licyniusz_Krassus wiesz takie samo miałem wrażenie na swoich studiach, na których byłem gdy wojna polsko - polska była już rozkręcona na całego, owszem znam jednego takiego świra, ale jednak nawet swoi nawet za Czarnka bali mu się powierzyć jakiekolwiek stanowisko bo nawet dla nich był zbyt odklejony na jakieś poważne stanowiska.
  • Odpowiedz
  • 0
@galicjanin: jakies dane na te twoje wymysły? Szeroko rozumiana humanistyka to może i tak, bo na takich wydziałach jest określona ideologia, latało po sieci zdjęcie drzwi pokoju na uczelni obklejonych tęczowym gównem i 8 gwiazdkami i serio chyba każdy doktorant musi być tam do bólu woke xD Ale myślę, że nie masz racji co do pracowników naukowych jako całej grupy i generalizujesz pod swoje poglądy, żeby poczuć się lepiej.
  • Odpowiedz