Aktywne Wpisy

wykop +83
W związku z prawomocnym wyrokiem Sądu Apelacyjnego w Warszawie publikujemy przeprosiny na Stronie Głównej serwisu. Nie zgadzamy się z tym orzeczeniem, ale w pełni respektujemy obowiązki, które nałożył na nas sąd.
Wyjaśnienie sprawy:
Przyczyną postępowania były dwa znaleziska opublikowane przez użytkowników Wykopu, zawierające linki do artykułów zamieszczonych na portalu INNPoland.pl. Wykop.pl nie był więc źródłem zakwestionowanych materiałów – udostępniono je wyłącznie w formie odnośników przez użytkowników, wraz z ich komentarzami.
Co istotne, redakcja INNPoland.pl
Wyjaśnienie sprawy:
Przyczyną postępowania były dwa znaleziska opublikowane przez użytkowników Wykopu, zawierające linki do artykułów zamieszczonych na portalu INNPoland.pl. Wykop.pl nie był więc źródłem zakwestionowanych materiałów – udostępniono je wyłącznie w formie odnośników przez użytkowników, wraz z ich komentarzami.
Co istotne, redakcja INNPoland.pl
marian-pxzz +422
Podobne auto do mojego, ale nie identyczne - ja mam mniej wysiloną wersję 60 KM (on 75 KM). A także on wymieniał olej co 10 - 11 tys. km. Ja wymieniam w swoim aucie co 8 - 9 tys. km, wraz z pewnymi dodatkami, a co 3. wymiana stosowana jest płukanka.
Także myślę, że moje auto będzie w stanie nieco więcej wytrzymać - celuję w 800k km (na razie 100k km po 34 miesiącach).
#fabia #samochody #motoryzacja #mechanikasamochodowa
@Zulf:
Dokładnie. Rozumiem taką bidę na auto do jeżdżenia wkoło komina po 10kkm na rok ale nie na robienie 6-7 kkm miesięcznie. Odliczając weekendy to będzie jakieś 300 km, 3-4h za kółkiem dziennie. To tak jakby kupić sobie drewniany taboret zamiast ergonomicznego fotela do pracy przy biurku.
Samo LPG przez 10 lat kosztowało ze dwa
Ps. U mnie 2007 1.9tdi i 330k na liczniku.
Prędzej auto zgnije niż silnik klęknie
Pewnie tak.
Auta z silnikami 1.6 MPI przestały być oferowane w Polsce i Unii Europejskiej w 2013 roku. W roku mojego zakupu, 2022, nadal były oferowane w Ukrainie, ale sprowadzanie tego stamtąd to byłyby dodatkowe koszta daleko poza mój dostępny budżet.
@Zulf Nie bieda-edition, tylko Ambition +.
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
@Zulf: bez przesady, nawet tam mają jakieś granice.
Jak tym w ogole można jeździć? 73KM fiat to już dla mnie masochizm ale mam do wożenia gratów.
źródło: 20240411_112033
Pobierz@AdamF_OG: na Ukrainie