Aktywne Wpisy

donfallo +209
Mirki, chce sie Wam wyzalic. Oto co wymyslil sobie "Pan Inwestor" na dzialce tuz obok mojego bloku w Krakowie. Działka dotychczas była niebudowlana i gdy kupowalem mieszkanie zapewniano mnie, ze nie ma mozliwosci aby cokoliek tu wybudowano. Coz, czasy się zmieniają, i oto nagle wraz ze zmianami władz Krakowa niemożliwe stało się możliwe. Grupa start (https://start.com.pl/inwestycje-zrealizowane) zrealizowała najpierw dwa bloki obok, i teraz wyszło, że jak już zbudowali tamte dwie -

źródło: widok działki
Pobierz
DartNorbe +60
Jest w tym pewnego rodzaju tragedia: zapłakani rodzice mówią, że syn był dziwny, odmawiał pomocy psychiatry i wizyt u psychologa/terapeuty. Po interwencji lekarza (ponoć) wdało się jakieś zakażenie, które później utożsamiał jako celowe i wrogie (urojenia prześladowcze) działanie więc działał odwetowo (brak regulacji emocji). A w mediach rozprawa jak uniknąć takich sytuacji w przyszłości i mało się mówi o tym, że to przede wszystkim człowiek chory psychicznie. Środkiem do uniknięcia ataków na
źródło: img_1_1745047722710
PobierzLlm to jest bezmyślny algorytm wypluwający najbardziej prawdopodobny ciąg liczb (przekształcany potem na tekst lub obraz).
Llmy są zakładnikami danych treningowych na których były uczone.
źródło: obraz
Pobierz@xdTM A ty, czy ja, nie jesteśmy?
@xdTM: LLMy jak najbardziej są składową AI, proste modele matematyczne do klasyfikacji czy regresji też, a w niektórych definicjach nawet systemy regułowe w których nie ma ani kawałka modelu, tylko zestaw reguł na sztywno.
Mylisz AI z AGI (artificial general intelligence), którym napewno LLMy nie są.
Nowej matematyki nie wymyślają, ale jakis rozwój teorii też się zadział.
“Dokonaj matematycznego podziału pizzy na 7 równych części i utwórz na podstawie tego wizualizacje”
źródło: image_picker_F062EBF2-B3EA-4FEE-9D5D-D73E0A3A1537-1017-0000006E62467E00
Pobierz@xdTM: dodawanie to też bezmyślny algorytm.
Masło maślane. Mocne słowa, ale mało sensu w tym co mówisz.
Więc wychodzi na to że tak, llm nie muszą być doskonałe, wystarczy że są mądrzejsze od większości ludzi, m in ciebie ;)
Dobrze że Ty nie jesteś niewolnikiem danych treningowych na których byłeś uczony,