Wpis z mikrobloga

@josedra52: przecież nowe karty AMD we flat wydajności wypadają znacznie lepiej niż karty od Nvidii - to zieloni n------i szajsu typu ray tracing który jest potrzebny graczom jak tarka w dupie oraz fejkowe fpsy wywołujące artefakty i błędy obrazu, a ich faktyczna wydajność do 34 fpsy maks. AMD cenowo i wydajnościowo już przeskakuje Nvidię w grach, nie wiem jak z zastosowaniem w pracy
  • Odpowiedz
@StdPtr: Nie wiem co brałeś, ale mylisz się. MFG nie działa tak jak piszesz. Z 20 klatek nie ukręcisz 100, ale ze 100 200 klatek już tak i artefaktów będzie bardzo mało, że tego nie zauważysz, albo wcale, bo widzę jak to działa w Hogwart Legacy, a sam RT i te wszystkie refleksy mega. Siedź tam na AMD czy co tam masz, a skończ pisać głupoty, bo racji nie masz.
  • Odpowiedz
@josedra52: masz na myśli te 3-8% w syntetykach? https://videocardz.com/newz/geforce-rtx-gpus-gain-up-to-3-8-synthetic-performance-with-latest-572-02-graphics-drivers w grach pewnie różnica klatki do dwóch. AMD też raczej nie będzie stało w miejscu. To jedna sprawa. Druga to ceny rxow też lekko poleciały w dół. 3200 za wersję pulse w porównaniu do 3700-3800 za 5070ti podstawowe modele, to wg. mnie uczciwie wycenione karty. Edit: https://wccftech.com/nvidia-gpu-driver-576-02-results-in-higher-rtx-5080-performance/ rzeczywiście wychodzi te 5%
  • Odpowiedz
przecież nowe karty AMD we flat wydajności wypadają znacznie lepiej niż karty od Nvidii - to zieloni n------i szajsu typu ray tracing który jest potrzebny graczom jak tarka w dupie oraz fejkowe fpsy wywołujące artefakty i błędy obrazu, a ich faktyczna wydajność do 34 fpsy maks. AMD cenowo i wydajnościowo już przeskakuje Nvidię w grach, nie wiem jak z zastosowaniem w pracy

@StdPtr: no tak nieładnie kłamać. Sam mam 9070xt,
  • Odpowiedz
@mesje_labul: nie mam 5070ti ani 9070 xt (a sam miałem już i Radeony i RTXy) ale oglądałem kilka testów i w większości korzystniej w czystej wydajności wypada 9070xt - nie jest to duża różnica, bo od kilku do kilkunastu fpsów, ale cenowo przy lepszych modelach to ponad 1000 zł różnicy cenowej. Zbędne dodatki jak DLSS czy RT mnie nie interesują i są dla mnie całkowicie zbędne, więc nawet nie sprawdzam
  • Odpowiedz
nie mam 5070ti ani 9070 xt (a sam miałem już i Radeony i RTXy) ale oglądałem kilka testów i w większości korzystniej w czystej wydajności wypada 9070xt - nie jest to duża różnica, bo od kilku do kilkunastu fpsów, ale cenowo przy lepszych modelach to ponad 1000 zł różnicy cenowej.

@StdPtr: w relacji cena/wydajność to tak, wypada lepiej. Aktualnie top modele 9070 można w promkach dorwać za 3,5k co też
  • Odpowiedz