Wpis z mikrobloga

Witajcie Mireczki. Kolega miał włamanie na chatę. Ruszył za włamywaczami w pościg, ale mimo wszystko udało im się uciec. Jechali autem skoda octawia 4 na tymczasowych blachach rejestracyjnych SO040256. Podczas ucieczki wyrzucali swoje łupy przez okno, a na sam koniec, gdy kumplowi udało się zbliżyć wystarczająco blisko z powodu robotów drogowych, zagrozili mu siekierą. Uciekli w las i wtedy stwierdził, że sytuacja staje się zbyt niebezpieczna żeby kontynuować pościg na własną rękę.

Jeśli jest ktoś z #chojnice lub okolic województw #pomorskie i #kujawskopomorskie kto kojarzy to auto to bardzo proszę o pomoc. Link do filmiku z pościgu znajduje się poniżej.

https://czaschojnic.pl/artykul/ruszyl-w-poscig-za-n1544583?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR6fa5BIaux6erejafaJ0JqvH09fvimLgfx3xARy4qdmEjDhO12h0fUPXPCgDQ_aem_MORhIZ3ISQgwWM5VDP6-JA
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Rabe no proszę, nawet nie wiedziałem :d nawet widzę, że jego znalezisko jest już na głównej. Dobra to nie wykopujcie, ale na mirko niech zostanie bo tutaj nie wrzucał.
  • Odpowiedz
@SmoczeKrocze: proszę nie marnować czasu policji i prokuratury na takie bzdety. Oni mają ważniejsze sprawy do załatwienia, na przykład kucie matek po aborcji, gonieniem małolatów za jointa z 70% tytoniu lub wystawianiem mandatów za brak maseczki
  • Odpowiedz
@SmoczeKrocze: czy też sądzicie ze te ulungi wpadły na zajebisty pomysl że skoro kupiły auto na niemieckich blachach to będzie bez przypału i można kogoś okrasc? Nie da się jakoś łatwo sprawdzic w niemieckiej bazie kto to kupił?
  • Odpowiedz
@SmoczeKrocze To jest niemiecka rejestracja, ale ta tak zwana "zjazdowa"/"krótkotermimowa". Kupując auto w komisie i chcąc wrócić na kołach można kupić takie rejestracje, można na nich jeździć do pięciu dni i zawiera ubezpieczenie drogowe.
Jeśli te literki na początku są nadawane na takiej samej zasadzie co zwykłe (nie jestem pewien) to sama rejestracja była wydana w mieście "Soest".
  • Odpowiedz
@SmoczeKrocze: Widziałem znalezisko, Kamień Krajeński to już dosłownie rzut beretem od mojego rodzinnego domu. Tak czy inaczej powodzenia w odnalezieniu złodziei ()
  • Odpowiedz
  • 0
@SmoczeKrocze dalej krytykujcie konfederację i głosujcie na partie które ściągają tutaj Murzynów i gruzinów i wszystkie nacje ze wschodu żeby było coraz więcej przestępstw gratulacje
  • Odpowiedz
@SmoczeKrocze: jakieś info jak wbili do domu? Wybili okno? Wlam przez drzwi? Nowoczesne budownictwo czy raczej starszy domek? Jestem w trakcie budowy i się zastanawiam czy w coś warto zainwestować na wszelki wypadek
  • Odpowiedz
@grzegoor: włam przez uchylone okno w jednym z pokoi, chata zostawiona pusta dosłownie na pół h... Także po prostu musieli wcześniej obserwować i wyczuć moment. A jeśli chodzi o to, w co warto zainwestować, to zapewne dobre kamery i zdrowy rozsądek, ew. dobre skrytki na wartościowe rzeczy, bo przed samym wejściem na chatę raczej ciężko się ochronić, jak ktoś się uprze to zawsze jakiś sposób znajdzie.

@SmoczeKrocze: Dzięki
  • Odpowiedz
@kardas: będzie reku, więc okna będą cały czas zamknięte de facto, kamery check, rolety check, żadnych precjozów nie będę mieć w chacie, no ew. Laptopy, ale tam można władować jakiegoś air taga
  • Odpowiedz