Wpis z mikrobloga

@Uuroboros: omujborze jaka gupia baba, nie wie co to za legendarna ksionszka 1984 hehehehehehe nigdy nie czytałem ale wydaje mi się że nasze elity literalnie się na niej wzorują hehe
  • Odpowiedz
gdy na pytanie o ulubiona ksiazke ktos wymienia jedną to @asdfqwerty123 zakłada, że to jedyna którą rozmówca jest w stanie wymienić. O zgrozo ksiązkę która kiedyś byla lekturą szkolną! Ulubione ksiązki jak powszechnie wiadomo powinny być niszowe, co najmniej nie wciągnięte do programu edukacji ;) należy tez nadgorliwie wymienić co najmniej kilka tytułów jako formę przedstawienia, na podstawie tylko jednego tytułu nie będziesz potrafił czlowieka łatwo zaszufladkować. Widzisz, nie umialeś przelać
  • Odpowiedz
@asdfqwerty123:

Lektury, szczególnie takie jak "Zbrodnia i Kara" czy "Solaris" Lema były zdecydowanie najlepszymi książkami jakie przeczytałem w życiu.

Zresztą - spora część lektur była wybitna co jest dosyć zrozumiałe, skoro są lekturami i nie widze w tym nic dziwnego, że ktoś ma ulubione książki wybrane spośród nich.
  • Odpowiedz
jeśli po pytaniu o ulubioną książkę potrafisz wymienić tylko jedną i to w dodatku lekturę szkolną to mam dla ciebie złe wiadomości...

@asdfqwerty123: za moich czasów 1984 nie było lekturą, ale ja to stary dziad jestem
  • Odpowiedz
  • 0
Orwell nie przewraca się w grobie tylko kręci do 15 tys. obrotów jak bolid F1 widząc jak prawaki snują swoje brednie przytaczając jego dzieło xP
  • Odpowiedz