Wpis z mikrobloga

#wypadek #bandycidrogowi

Po 4 latach zapadł wyrok 5 lat więzienia.
Przypomnijmy: 22 letnia studentka jadąc 2 tonowym JEEP CHEROKEE z prędkością 120km/h w terenie zabudowanym, podczas wyprzedzania opla corsy doprowadziła do zderzenia z dwoma motocyklami w wyniku którego obaj motocykliści (+ pasażerka motocykla) zginęli.

Miejsce zdarzenia: https://maps.app.goo.gl/hThvo3FY9EhCAGKFA

Droga fatalna, widoczność fatalna ale 200 koni mechanicznych jest po to żeby jechać a nie wlec się za oplem corsą 1.0

https://www.youtube.com/watch?v=DmlHOUL8RTA
jan-fifalski - #wypadek #bandycidrogowi

Po 4 latach zapadł wyrok 5 lat więzienia.
Pr...
  • 82
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@BreathDeath: przepisy przepisami, można się stosować lub nie ale jednak każdy ma instynkt samozachowawczy i odrobinę wyobraźni.
Tzn. powinien mieć...
Z tego linku do map to widać, że droga wąska średnie miejsce na brawurę.

Btw, jechałem dziś na święta do rodziny to się napatrzyłem. Chociażby jeden gość w SUV, 3 auta wyprzedzanie na raz. Podwójna ciągła, na wysokosci wyjazdów z posesji, pod górkę z zerową widocznością co wyjedzie z naprzeciwka.
  • Odpowiedz
@Qba1996: Dzisiaj jechałem ładne kilka kilometrów za takim sznurem aut.
Z przodu auto z przyczepka. Za nim kobieta w Nissan jest micra.
Kusiła auta jadące za nią i zjeżdżała trochę na pobocze dając się wyprzedzić, ale nie trzymała odległości. Podjeżdżała raz na zderzak raz zostawiała odrobinę miejsca. Duże ryzyko, zjeżdżała tak z 7 razy, wszyscy wyczekali na naprawdę dobre warunki i długa prostą. Zero wyobraźni, prawo jazdy z chipsów
  • Odpowiedz
@Qba1996: 120 km/h w terenie zabudowanym zdarza się, ale nie zbyt często i ci ludzie mają nasrane we łbie, taki typ nie dosyć, że zapierdziela to jeszcze najeżdża na zderzak. Kilka razy na tydzień zdarza mi się takich spotkać.
Nagminna sytuacja to 90 km/h i takich kierowców spotykam co najmniej kilku dziennie.
Zrobiło się ciepło i od razu przyspieszenie w terenie zabudowanym
  • Odpowiedz
@senq87: on głupia bo wyprzedzała, ale szybko jadące motocykle robią swoją. Gdyby mieli 50 km/h fizycznie to takie zderzenie miało by łagodniejsze skutki. Dwa razy mniejsza ilość metrów pokonany w każdej sekundzie, więc i możliwa adekwatna reakcja na to co się dzieje. W 3 sekundy zamiast 100m pokonuje się 50. Nawet zapierdzielający debil zakłada, że inne samochody poruszają się koło 60 km/h, a nie 100, więc podejmuje ryzyko. Niektórzy nawet
  • Odpowiedz
to jednak nie to samo. Co innego przekroczyć prędkość, a co innego wyprzedzać jak ta idiotka. Nie dzielił bym tu winy

@senq87: jak ktoś jedzie 100 km/h motorem (a zwłaszcza w terenie zabudowanym) to jest idiotą, kropka.

Widziałem na własne oczy wypadek gdzie motocyklista jadąc nie więcej niż 30 km/h połamał sobie nogę i prawdopodobnie miednicę - a się tylko pomylił i nie zauważył znaku ustąp pierwszeństwa. Jazda na motorze
  • Odpowiedz
@masz_fajne_donice No rozmiarowo to taka miejska terenówka, w osobówkach segment D chyba. Mam dokładnie takiego jak z artykułu. Ten z wypadku to wersja Trailhawk uterenowiona fabrycznie, ma od spodu na całym podwoziu blaszane osłony + trochę inne zawieszenie i układ napędowy (reduktor, blokady mostów itp), do tego w tej konfiguracji występował tylko z 3.2 V6, stąd jego waga wzrasta do 2 ton. Porównywalny rozmiarowo Tucson jest sporo lżejszy.
  • Odpowiedz
@piwakk: Widzę że ty dalej jesteś w stanie psychozy z zazdrości xD

Nie ma to jak oszukiwać swoich klientów i wykorzystywać ich auta do prywatnej jazdy, plus zaliczyć parę dzwonów i jeszcze robić projekcje na inne osoby xD
  • Odpowiedz
Droga fatalna, widoczność fatalna ale 200 koni mechanicznych jest po to żeby jechać a nie wlec się za oplem corsą 1.0

@jan-fifalski @dr3vil @ostulemijo @lubisz_sok_to_sok_maj_kok @masz_fajne_donice @Essapierds2007 @CinoFCJ : ale to bardzo wolne auto. Duża masa. Cherokee V generacji w dieslu 195KM ma koło 9 sekund do setki. Miałem w życiu tylko jedno wolniejsze auto, moje pierwsze po zdaniu PJ. Jeżeli to benzyna to najbliższa
  • Odpowiedz