Wpis z mikrobloga

Siema Mirasy

szykuję niespodziankę dla mojego siostrzeńca na 18-tkę. Chłopak ma zajawkę i wymyślił sobie, że przed pójściem na prawko chciałby odgruzować jakiegoś klasyka/grata i dać drugie życie autu.

W związku z tym mam do Was pytanie - czy ktoś z Was lub Waszych znajomych ma może na sprzedaż jakieś stare auto, które zajmuje miejsce w garażu/na podwórku, ,mialo isc na złom, ale szkoda wam oddać na zyletki albo Nie chcecie się użerać z handlarzynami to dajcie znac

Może to być tak naprawde cokolwiek - dzieki za pomoc

Lokalizacja #slask i okolice

#katowice #sosnowiec #gliwice #zabrze #bytom #rudaslaska #tychy #dabrowagornicza #piekaryslaskie #swietochlowice #tarnowskiegory #myslowice #siemianowiceslaskie #chorzow

#motoryzacja #samochody #grat
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Felix_Camora: Sorry, ale c---a zrobi bez fachu i sprzętu. Wytnie przegnite elementy, wspawa nowe, poszpachluje, pomaluje? Wymieni rozrząd? Pewnie myśli, że wstawi sprawny używany akumulator, wymieni olej, wycieraczki i gotowe. Idea fajna, ale oderwana od rzeczywistości.
  • Odpowiedz
@Felix_Camora: Stare Volvo, im starsze tym lepsze ale bez przesady. Do początku lat 90 najdalej. Od 1995 i dalej najlepiej to wszystko serio zrobi sam.

@b_oski Duuuuuużro porobi sam, dużo się dowie że trzeba oddelegować do warsztatu itd.

Idea fgajna, ale oderwana od rzeczywistości.

Nie, będzie chciał to sobie będzei kompletować narzędzia wg własnie potrzeb takiego projektu. Jestem przykładem choć nie z motoryzacji typowo ale też co raz więcej
  • Odpowiedz
@Felix_Camora: Niech się uczy swojego docelowego fachu, żeby było go stać na fajny samochód i opłacenie mechanika. Fajnie, żeby się nauczył wymienić koła, gdyby np. zdecydował się na dwa komplety sezonowe, wymienić olej, bo w serwisie zrobią na o-------l, a dobrze jest np. wlać nowego oleju jeszcze przed zakręceniem korka spustowego, żeby wypłukać resztki starego, tak samo warto zalać nowy filtr olejem przed uruchomieniem silnika. Takich rzeczy jest sporo, ale
  • Odpowiedz
@Felix_Camora: kurde, mam stara Octavię I, jeździ normalnie i szkoda mi jej złomować więc stoi od trzech miesięcy - dzisiaj ja odpaliłem pierwszy raz od trzech miesięcy właśnie i od strzała - jedynie problem ze skrzynią biegów i rdza na nadkolach, reszta śmiga - ubezpieczenie do listopada przegląd do czerwca. Tylko mam problem bo złomowanie i zwrot z ubezpieczenia mi się bardziej opłaca + chciałem kilka rzeczy z niej wyciągnąć
  • Odpowiedz
@Felix_Camora: Mazda 2 z 2007 roku i 1.4 diesel z padniętym wspomaganiem i rudą na nadwoziu. Reszta robiona na bierząco, hamulce, zawieszenie robione w przeciągu dwóch ostatnich lat. Dwa komplety kół z bieżnikiem powyżej 6 mm. Auto mamy, która rocznie robiła nim poniżej 2500 km, auto więcej stało niż jeździło. Oprócz wspomagania wszystko sprawne, nawet klima i zamykanie z pilota, można wracać na kołach.
  • Odpowiedz