Wpis z mikrobloga

Chętnie podpisał bym ustawę, gdzie każdy prolife'owiec (zrzeszeni w instytucjach, stowarzyszeniach, a przede wszystkim kościół katolicki) by był zobowiązany do niesienia OBOWIĄZKOWEJ pomocy dzieciom nieuleczalnie chorym od chwili poczęcia, a także tym których ciężka choroba pojawiła się później, ale ryzyko jej zaistnienia odkryto już podczas ciąży. Oczywiście pod groźbą kary finansowej, ograniczenia wolności i zasądzenia sądowo takiego obowiązku.

Pomoc byłaby albo materialna, albo niematerialna (np. opieka całodobowa bez wynagrodzenia).

Jak katolicy kochają niepełnosprawnych całkowicie - najlepiej obrazuje to ilość zbiórek na siępomaga.pl albo zrzutka.pl. Więc prolife'owcy - czas nauczyć się ponosić konsekwencje własnych czynów.

#polityka #konfederacja #4konserwy
  • 49
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MarnaImitacjaTuwima:
OK. Możemy zaakceptować aborcję i nawet eutanazję ale pod warunkiem, że to nie Ty będziesz decydować czy poddać Cię eutanazji. Jeśli uznamy, że jesteś obciążeniem dla społeczeństwa zostaniesz skierowany na zastrzyk śmierci, podobny jak w niektórych stanach USA. Ponadto, jeśli nie przeszkadza Ci zabijanie oczekuję wprowadzenia kary śmierci, dla osób które np 3 razy dopuściły się kradzieży.
  • Odpowiedz
@MarnaImitacjaTuwima: Nie to samo, nie umiesz czytać? Ale chcesz decydować o nie sowim życiu to inny powinny o Twoim. Czas nauczyć się ponosić konsekwencje własnych czynów. Musisz brać pod uwagę, że kiedyś Ty na starość będziesz problemem i na przykład Twoje dzieci stwierdzą, że za dużo roboty jest przy zajmowaniu się Tobą. Nie zawsze będziesz taki sprawny jak dzisiaj

W dalszym ciągu są takie przypadki, że lekarze nie dają dziecku
  • Odpowiedz
@Normalny_Wykopek Porównanie niepelnospranego dziecka który NIGDY nie zarobi na siebie vs Ja który pracuje utrzymując m.in. takie debilne organizacje zajmujące się prolife - mówisz że pownieniem mieć mniejsze prawo głosu niz prolifer? I aktualnie pracuje na swoją starość płacąc podatki oraz zarzadzajac własnymi pieniędzmi zeby wtedy też utrzymać się na własną rękę.

Eutanazja i aborcja to nie to samo choc łączy je wspólne zakończenie czyli godna śmierć.

To teraz dla Ciebie taka małe
  • Odpowiedz
Zapewne to było Twoim marzeniem urodzić się niepełnosprawnym fizycznie i umysłowo?

@MarnaImitacjaTuwima: gadasz z prawackim trollem, on dobrze wie co to znaczy mieć defekt mózgu a daje radę klikać w klawiaturę i rozsiewać propagandę.
  • Odpowiedz
@Reinspired pomimo obaw - aborcja nie zalatwi tego problemu. Nawet przy aborcji będą rodzic się brzydcy, słabi i cierpiący na choroby np związane krążeniem. Oraz prolife'rzy i inne glupki. Do eugeniki to trochę daleka droga, a aborcja nie jest jej częścią (bo w eugenicje geny się programuje PRZED ZAPLODNIENIEM).
  • Odpowiedz
@MarnaImitacjaTuwima: Skąd wiesz czy to dziecko nie chciałoby żyć? Z doświadczenia wiem że pierwsze do odmawiania życia innym są wytatuowane julki które same chodzą do psychiatry i biorą leki na swoją depresję, są de facto sztucznie podtrzymywane przy życiu za pomocą tych leków.
  • Odpowiedz
@EditorTM To może najpierw z Ciebie zrobimy kadłubka, odbierzemy zdolność mowy oraz połowę zdolności intelektualnych - a potem zadam ja to pytanie?

Czy może masz podejście jak proliferzy ze dziecko to nie przyszły dorosly tylko piesek dla właściciela.

Ludzie PRZESTANIE DZIECI TRAKTOWAC JAK ZWIERZETA! Sami dorastaliście i już zapomnieliście jak to było być dzieckiem? Ze dzieciństwo to ma być faza w rozwoju dorosłego człowieka a nie STAN PERMANENTNY? Jak chcecie skazywac
  • Odpowiedz
@Yawimaya Tzn powiedz mi w jaki sposób możesz zostawić legalnie niepełnosprawne dziecko w Szpitalu? XD to w Polsce legalne jest wyrzeczenie się dziecka - zwlaszcza chorego? XD Wez mi podaj gdzie taka rewelacja jest zapisana ze legalnie można to zrobić. XDDDDD
  • Odpowiedz