Przez tę kolejną inbę aborcyjną przypomina mi się taka jedna użytkowniczka z fałszywym niebieskim paskiem i jej teksty o urodzeniu ciężko chorego maluszka i pozwoleniu na odejście w ramionach mamy, bo jak wszyscy wiemy, podanie matce zdeformowanego dziecka na które boi się spojrzeć i które pożyje max parę godzin to najpiękniejszy dowód matczynej miłości, wcale a wcale nie jest to cierpienie fizyczne dla dziecka i trauma psychiczna dla matki. Szkoda że usunęła konto ¯\(ツ)/¯ #aborcja i #antynatalizm bo na tym tagu udzielała się więcej niż niejeden antynatalista
zapoznałem się z kilkoma postami tego czegoś i stworzyłem sobie portret psychologiczny na którego podstawie napisałem profilowana odpowiedź.
I gdzie w moich postach znalazłeś coś o ćpaniu czy chlaniu, albo aprobowaniu takiej patologii? Nie podoba Ci się moje zdanie na temat aborcji, spoko, szanuję Twoje zdanie, szkoda że Ty nie umiesz uszanować cudzego. Jeżeli udało Ci się z żoną mieć kolejne zdrowe dziecko, to mam nadzieję że jak nie
późniejszym stadium bobasa co będzie tylko cierpiał
@Sandrinia: i ty wiesz że będzie ciągle cierpiał? Moja żona pracuje z dziećmi z syndromem Dauna, głębokim autyzmem i innymi wadami które według ciebie nie zasługują na życie a te dzieci są szczęśliwe i cieszą się z życia jakie mają.
Moja żona pracuje z dziećmi z syndromem Dauna, głębokim autyzmem i innymi wadami które według ciebie nie zasługują na życie a te dzieci są szczęśliwe i cieszą się z życia jakie mają.
I gdzie z moich postów wynika że mam coś do dzieci z daunem czy autyzmem? Możesz pomóc mi to znaleźć? Bo jak na razie zarzucasz mi bzdury tylko dlatego że jesteś uprzedzony do osób będących za aborcją.
@tytus-romek-i-atomek: co Ty w ogóle porównujesz, Felek, o którym mowa, miał już w brzuchu połamane kilkadziesiąt kości, więc tak- takie dziecko będzie ciągle cierpiało i żadne Twoje szczekanie tego nie zmieni.
@Sandrinia: Życie z wrodzoną łamliwością kości W przypadku najlżejszych postaci choroby, długość życia nie odbiega od średniej w danej populacji, w przypadkach cięższych — może ulec nieznacznemu lub dużemu skróceniu, zależnie od postaci choroby.
Nie kłam tylko pisz wprost że jesteś za zabijaniem dzieci których urodzenie mogłoby pogorszyć komfort życiowy matki.
Nie kłam tylko pisz wprost że jesteś za zabijaniem dzieci których urodzenie mogłoby pogorszyć komfort życiowy matki.
To Ty przestań kłamać i po raz kolejny wciskać mi w usta słowa których nie wypowiedziałam. Przede wszystkim skończ się kompromitować.
Nie jestem za zabijaniem dzieci. Jestem za aborcją płodów z wadami letalnymi i o aborcji tychże płodów mają decydować przede wszystkim rodzice, nie ja. Ja nikomu nie będę narzucać swojego zdania,
Twoja żona pracuje, a jednocześnie nie wiesz, że to jest zespół a nie syndrom, i nie dauna, a downa. Skończ zmyślać typie, nie ma żadnej żony, jest tylko stulejka mózgu, i wałek z kołdry, ewentualnie ruble od ruskich za pisanie bzdur w Internecie xD
Gdzie wyśmiewam? Wskaż. Jak na razie to Ty mnie zdążyłeś obrazić tylko dlatego że mam inne zdanie na temat aborcji niż Ty. Albo jesteś trollem, albo masz klapki na oczach. Warto je czasem zdjąć, bo wybory życiowe to nie są czarno białe scenariusze
@fledgeling: no i tu trafiłeś w sedno. To jest jeden z najczęściej podnoszonych argumentów przez zwolenników aborcji, czyli "ciekawe czy ty chciałbyś się zajmować...." itp. Tacy jesteście współczujący tym dzieciom, ale skupiacie się głównie na własnym zyciu, ignorujac to drugie. Idac tym tokiem rozumowania możemy zacząć zabijać ludzi z chorobami nabytymi po urodzeniu, bo przecież nowotwory też koncza się tak, że trzeba się opiekować człowiekiem przez iles lat. Czemu nie
@Zgrywajac_twardziela: mieszkamy w Norwegii i tutaj mówi się syndrom. A Downa na Dauna zmienił mi słownik. A propos Norwegii, to jest tu bardzo liberalne prawo aborcyjne a ludzie jednak decydują się na posiadanie dzieci z wadami wrodzonymi dzięki temu że są wyedukowani w tym zakresie i wiedzą że takie dzieci tez mogą żyć szczęśliwie. W przeciwieństwie do Polski gdzie masz ultra przeciwników biorących wiedzę z biblii lub panów w czarnych
@Sandrinia: o tu "bo jak wszyscy wiemy, podanie matce zdeformowanego dziecka na które boi się spojrzeć i które pożyje max parę godzin to najpiękniejszy dowód matczynej miłości"
@tytus-romek-i-atomek: i w tym fragmencie nie wyśmiałam cudzych wyborów, tylko sarkastycznie odniosłam się do tego co pisała autorka tych bzdur. Nie widzisz różnicy, tak więc i tak nie wchłoniesz nawet 10% z tego wszystkiego co napisałam ( ͡°͜ʖ͡°) ale nic, widzę żeś troll, więc szkoda mi już na Ciebie czasu
@tytus-romek-i-atomek: No i co z Ciebie za obrońca życia, jak mieszkasz i płacisz podatki w kraju w którym aborcja jest DOZWOLONA, czyli de facto SPONSORUJESZ ABORCJĘ W NORWEGII! ( ͡°͜ʖ͡°)
#aborcja i #antynatalizm bo na tym tagu udzielała się więcej niż niejeden antynatalista
I gdzie w moich postach znalazłeś coś o ćpaniu czy chlaniu, albo aprobowaniu takiej patologii? Nie podoba Ci się moje zdanie na temat aborcji, spoko, szanuję Twoje zdanie, szkoda że Ty nie umiesz uszanować cudzego. Jeżeli udało Ci się z żoną mieć kolejne zdrowe dziecko, to mam nadzieję że jak nie
@Sandrinia: i ty wiesz że będzie ciągle cierpiał?
Moja żona pracuje z dziećmi z syndromem Dauna, głębokim autyzmem i innymi wadami które według ciebie nie zasługują na życie a te dzieci są szczęśliwe i cieszą się z życia jakie mają.
I gdzie z moich postów wynika że mam coś do dzieci z daunem czy autyzmem? Możesz pomóc mi to znaleźć? Bo jak na razie zarzucasz mi bzdury tylko dlatego że jesteś uprzedzony do osób będących za aborcją.
W przypadku najlżejszych postaci choroby, długość życia nie odbiega od średniej w danej populacji, w przypadkach cięższych — może ulec nieznacznemu lub dużemu skróceniu, zależnie od postaci choroby.
@tytus-romek-i-atomek: i tutaj dochodzimy do clue, jakim w tym wszystkim jest WYBÓR w jaki sposób przeżyjesz ten traumatyczny moment
To Ty przestań kłamać i po raz kolejny wciskać mi w usta słowa których nie wypowiedziałam. Przede wszystkim skończ się kompromitować.
Nie jestem za zabijaniem dzieci. Jestem za aborcją płodów z wadami letalnymi i o aborcji tychże płodów mają decydować przede wszystkim rodzice, nie ja. Ja nikomu nie będę narzucać swojego zdania,
Twoja żona pracuje, a jednocześnie nie wiesz, że to jest zespół a nie syndrom, i nie dauna, a downa. Skończ zmyślać typie, nie ma żadnej żony, jest tylko stulejka mózgu, i wałek z kołdry, ewentualnie ruble od ruskich za pisanie bzdur w Internecie xD
Gdzie wyśmiewam? Wskaż. Jak na razie to Ty mnie zdążyłeś obrazić tylko dlatego że mam inne zdanie na temat aborcji niż Ty. Albo jesteś trollem, albo masz klapki na oczach. Warto je czasem zdjąć, bo wybory życiowe to nie są czarno białe scenariusze
@Sandrinia: o tu
"bo jak wszyscy wiemy, podanie matce zdeformowanego dziecka na które boi się spojrzeć i które pożyje max parę godzin to najpiękniejszy dowód matczynej miłości"
@tytus-romek-i-atomek: No i co z Ciebie za obrońca życia, jak mieszkasz i płacisz podatki w kraju w którym aborcja jest DOZWOLONA, czyli de facto SPONSORUJESZ ABORCJĘ W NORWEGII! ( ͡° ͜ʖ ͡°)