Wpis z mikrobloga

Czy też macie podobne odczucia? Żyje sobie nieźle, praca w korpo, dość duża swoboda, wpada koło 10k miesięcznie na konto, kredyt wzięty i nie mam na co narzekać. Ale głowę blokuje mi fakt, że mogę stracić ten komfort, bo kiedyś ktoś zobaczy w excelu, że się świece na czerwono i się ze mną pożegna. Wiadomo, jak nie ten kołchoz to inny ale mam taką ogólną bojaźń. #pracbaza #korposwiat #przemyslenia #zycie #pieniadze
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@stuparevic: absolutnie nie, wiem, że zawsze spadnę na 4 łapy o ile będę zdrowy ja i rodzina.
Do tego należy pamiętać, że ludzie średnio są bardziej pesymistycznie nastawieni do życia niż potem wychodzi - więc scenariusz "realistyczny" okazuje się średnio tym pesymistycznym :-).
  • Odpowiedz
@stuparevic to teraz pomyśl, że jak w excelu będziesz na czerwono i Cię zwolnią to będziesz miał czas, żeby poodwalać, tylko decyzja zostanie podjęta za Ciebie ( ͡º ͜ʖ͡º)
To czym się przejmujesz, ciepły k--------k fajny, brak ciepłej posadki można poodwalać też fajnie ()
Najgorzej jak minie 20lat na ciepłej posadce i stwierdzisz że trzeba było te 15lat temu
  • Odpowiedz
@stuparevic tak, mam podobnie. W zasadzie to jestem niemal pewny, że w ciągu 10 lat korpoprace się srogo zmienia (aj oj) i z zespołów liczących 10 osób zostaną 2-3.
Przeraża mnie to nielicho, więc chce jak najszybciej mogę pospłacać zobowiązania, coś przyinwestować i zdobyć inne kwalifikacje, bo to co w korpo (angielski, Excel i ogólny ogar) nagle okaże się niepotrzebne na rynku.
  • Odpowiedz