Wpis z mikrobloga

• 114
@mariusz-madejczyk: sądzę że jeżeli są przepływy od Czaskowskiego do Biejat/Hołowni, to nie ma to większego wpływu na 2 ture, dodatkowo może to zmobilizować kolejnych wyborców Lewicy i TD, bo ich kandydaci zaczynają rosnąć
  • Odpowiedz
@mariusz-madejczyk: Ta ale widać że Trzaskowski utrudnił sobie obie tury i te głosy pójdą do Biejatowej i Zandberga czyli lewaki Razem a Mentzen sam się poobijał i wystarczyło powyciągać za odpowiednie sznurki. Główne pytanie czy elektorat Pisu i mariusze przekroczą 50% w drugiej turze bo o to chodzi mobilizacja. Większość głosów koalicji ostatecznie pójdzie na konto Rafałka. To że Braun ma te 4-7% nie znaczy cały elektorat Konfy jest zmobilizowany
  • Odpowiedz
@mariusz-madejczyk: koalicja czyli cztery partie + Razemki i niedzielni wyborcy. Rafałek nie wzbudza wizualnych antypatii jeszcze nie jest jakoś skrajny poglądowo więc łatwiej jest mu wejść w rolę zupy pomidorowej niż Nałrockiemu. Partyjny beton to nie wszystko w drugiej turze. Ciężko mi sobie wyobrazić by ktoś z koalicji wybrał Rockiego jeśli oleje drugą turę z tym że Platforma ma lepszą mobilizację niż pozostali koalicjanci no i PSL o dziwo jest
  • Odpowiedz
@mariusz-madejczyk: czemu sądzisz że jak ktoś głosuje na Hołownie czy Biejat to w drugiej zagłosuje na Trzaskowskiego? Ja np nie mam zamiaru głosować w drugiej za dopłatami do kredytów a takich jak ja są tysiące ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz