Wpis z mikrobloga

Nie wiem, czy to ja jestem odklejony od rzeczywistości, czy takie już są ceny, ale 7.99zł. za 80g czekolady białej Wedel w Biedronce wydaje mi się lekką przeginką. Takich cen to spodziewałbym się w żabce, jeśli nie biorę w wielosztukach. Serio już wszystko tyle kosztuje, czy Chlewionka bezczelnie kroi ludzi przed świetami?
#jedzenie #zakupy #biedronka #zlodzieje #polska
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Pan_Czarodziej Tak odklejka totalna, bez promocji to masakra.
Ja ostatnio kupiłem 40 snickersów, bo były po 1,80, a tak normalnie to po 4 zł.
Czekolady też tylko w wielopakach.
Dobrze, że chociaż termin mają długi.
  • Odpowiedz
@michal0110: Nawet nie opłaca się brać małych. Gdyby nie to, że potrzebowałem białej na polewę, to w życiu po takiej cenie bym tego nie wziął. Do tego zrobili złodziejską "promocję" 2+1 gratis. Czyli jak potrzebuję dwie, to i tak muszę wziąć trzy, bo czy wezmę dwie, czy trzy, to zapłacę za trzy. Do tej pory myślałem, że takie coś to tylko w żartach, ale kartonland mnie zaskoczył po raz kolejny.
  • Odpowiedz
Nie wiem, czy to ja jestem odklejony od rzeczywistości, czy takie już są ceny, ale 7.99zł. za 80g czekolady białej Wedel w Biedronce wydaje mi się lekką przeginką. Takich cen to spodziewałbym się w żabce, jeśli nie biorę w wielosztukach. Serio już wszystko tyle kosztuje, czy Chlewionka bezczelnie kroi ludzi przed świetami?

@Pan_Czarodziej: Generalnie cały mechanizm polega na tym, że sprzedajesz coś drożej przez pewien i zarabiasz bo pewna część
  • Odpowiedz
@nvrmnd: Halooo... w białej "czekoladzie" nie ma kakao tylko tłuszcz z kakaowca więc nazywanie tego czekoladą to jak nazywanie gazowanej wody oranżadą. A cena? Cena jest za niska. Czekolada, ale ta prawdziwa powinna stać się na powrót towarem bardzo luksusowym. Nikt od braku czekolady nie umarł, a widząc jak spasione mamy społeczeństwo to tabliczka powinna kosztować co najmniej 200zł.
  • Odpowiedz
Czekolada, ale ta prawdziwa powinna stać się na powrót towarem bardzo luksusowym. Nikt od braku czekolady nie umarł, a widząc jak spasione mamy społeczeństwo to tabliczka powinna kosztować co najmniej 200zł.

@Pasqualone:
Foxing - >Czekolada, ale ta prawdziwa powinna stać się na powrót towarem bardzo luksu...

źródło: spierdolenie

Pobierz
  • Odpowiedz