Wpis z mikrobloga

#uk #zagranico #wielkabrytania #polacywuk #carboners #leasing

Jako, że mam pecha do samochodów i nie ważne czy płacę za auto £500, £5000 czy £20000 i tak jeżdżę zepsutym - zastanawiam się nad leasingiem. Przeszukuję różne oferty i strony. Trafiłem na coś takiego: https://www.leaseloco.com/car-leasing/hyundai/tucson/16t-hybrid-n-line-s-5dr-auto/49212/2-24-5000-12-1/09ec3772f69c44124c7c729f22a96266/config

Zastanawiam się na ile taka oferta jest w ogóle realna? Nie spodziewam się, że to całkowity koszt, ale czy ktoś może się wypowiedzieć jakie są szanse na auto tego typu przy wpłacie powiedzmy £3500 na początek, a potem £350 miesięcznie max? Da się zmieścić w takim przedziale? Czy inne koszta typu admin fee itd wywindują to na powiedzmy £500/miesiąc? Chcę zebrać jakieś informacje od kogoś kto już auto w leasingu miał, zanim podam gdzieś swoje dane kontaktowe i zasypią mnie mailami, sms-ami i telefonami.

Dziękuję za odpowiedzi.
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@pancernik699

Jakby Cie ominęło, to właśnie w UK jest afera o to, jak dealerzy naliczali odsetki ludziom według wlasnego uznania. Ludzie którzy zoatali tak poszkodowani mogą ubiegać się o zadośćuczynienie.

Bank dawal dealerowi umowę i w pewnym stopniu wolną rękę przy ustalaniu wysokości odsetek (generalnie wysokości procentu na jaki klient dostawał kredyt na samochód, czy ile potem splacał co miesiąc) - no i po jakimś czasie wyszło, że pracownicy naciskali na klientów żeby
  • Odpowiedz
@pancernik699: Moze zamiast zrazac sie do posiadania samochodu na wlasnosc to powiedz co to za klekoty miales?

Jesli nie masz zaufanego mechanika ktory ci doradzi co kupic lub nie kupujesz od kogos komu mozna zaufac to polecam ci BRUTALNA metode jak odsiac oszustow i chohsztaplerow, cfaniakow,

Widzisz ogloszenie, dzwonisz, umawiasz sie na wizyte,jazde, I mowisz czy jest w stanie oposcic z ceny 50-100£, 99% sprzedajacych sie
  • Odpowiedz
  • 3
@adamsowaanon no mój ostatni klekot był 5-letni kupiony bezpośrednio z Mercedesa za £23k gotówką. Żeby się zabezpieczyć przed ewentualnymi problemami nawet wykupiłem dodatkową gwarancję. "Nie mamy takich części i co nam zrobisz?". Nawet nie mogłem go sprzedać bo kto kupi auto które wywala błąd?!

@sorek i tak to ona używa auto w 80%. Ja jeżdżę jako dawca organów (zarejestrowany). ( ͡ ͜ʖ ͡)

@Jofiel
  • Odpowiedz