Wpis z mikrobloga

#ps5
Pytanie mam. Mam Ps5 i mój siostrzeniec również od paru dni. Chciałem dodać jego konto do mojej konsoli, a moje do jego, żebysmy mogli się dzielić grami i plusem. Jak to wygląda teraz? Muszę ustawić jego konto u mnie jako główne i na odwrót?
Jeżeli tak, to później możemy razem grać jednocześnie? I czy on np jakby wszedł na moje konto u siebie na konsoli, i włączył Fortnite, to byłoby to moje konto tam?
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Bodziu_za_plota: on ustawia twoje jako główne,ty ustawiasz jego,i możecie grać w wasze gierki (czyli ty na swoim koncie i konsoli normalnie odpalasz jego gry i on analogicznie twoje) na swoich kontach i konsolach
  • Odpowiedz
@Setivar: a jak to wygląda z grami jak Fortnite, czy EA? On wtedy będąc na swojej konsoli, ale wchodząc na moje konto, odpalając np Fortnite lub EA, to będa moje? Bo boje się że coś mi nakupuje w Fortnite hehe
  • Odpowiedz
@Bodziu_za_plota Odpowiadając na Pana pytanie: tak, siostrzeniec logując się na swojej konsoli na Pańskie konto, może obciążyć wydatkami Pańską kartą. Niech Pan spróbuje na jego konsoli, na swoim koncie usunąć dane ze swojej karty.
  • Odpowiedz
@Fox7er Chociaż to zapewne wyczyści dane również i na Twojej konsoli.
Masz jeszcze możliwość włączenia weryfikację dwuetapowe, konieczność podania hasła podczas zakupów, albo utworzenie karty wirtualnej i przelewanie środków podczas zakupów.
  • Odpowiedz