Aktywne Wpisy

włączając się do ruchu wpuściła mnie policja, podziękowałem im awaryjnymi z przyzwyczajenia i dostałem mandat za używanie świateł niezgodnie z ich przeznaczeniem xD
#policja #polskiedrogi #stopcham #polscykierowcy #prawojazdy
#policja #polskiedrogi #stopcham #polscykierowcy #prawojazdy

źródło: 1000029617
Pobierz
#chwalesie
wymieniłam sobie sama linki hamulcowe w rowerze i łańcuch :D
co roku po zimie za przegląd i wymianę takich głupot, i regulacje mnie kasowali 500 zł w serwisach rowerowych. a że teraz odkładam każdy grosz, to stwierdziłam, że spróbuję sama. kosztowało mnie to 50 zł za części i trochę czasu (jakieś 2,5h, jak na 1 raz to chyba spoko, następny raz będę już wiedzieć co i jak). W serwisach
wymieniłam sobie sama linki hamulcowe w rowerze i łańcuch :D
co roku po zimie za przegląd i wymianę takich głupot, i regulacje mnie kasowali 500 zł w serwisach rowerowych. a że teraz odkładam każdy grosz, to stwierdziłam, że spróbuję sama. kosztowało mnie to 50 zł za części i trochę czasu (jakieś 2,5h, jak na 1 raz to chyba spoko, następny raz będę już wiedzieć co i jak). W serwisach
Znajduję się we Włoszech i doskwiera mi ból zęba. Potrzebuję środka przeciwbólowego. Wchodzę do apteki, lecz moje angielskie zapytanie o „painkiller” wywołuje jedynie panikę na twarzy ekspedientki. Czyżby z całego słowa zrozumiała jedynie „kill”?
To całkiem prawdopodobne.
Podczas podróży nie zawsze można polegać na znajomości języka obcego, nawet jeśli władasz kilkoma. Jak zatem usprawnić komunikację? Poznaj kilka trików, które znacznie ułatwią porozumiewanie się w trakcie zagraniczych podróży.
#podroze #podrozujzwykopem #zwiedzajzwykopem #zagranica #jezykiobce #jezykangielski #travel
źródło: Języki obce
PobierzJakie to triki?
naucz się języka albo podstawowych słów - no shit.
Jutro poradnik jak używać papieru toaletowego na osobnej click baitowej stronie z reklamami. Pojutrze, jak ugotować owsiankę albo jak wogóle zagotować wodę.
@weekendowka: Zawsze można polegać na znajomości języka. Wystarczy znać język, którego używa się w miejscu do którego podróżujemy.
Raczej zaskoczenie bo ekspedientka spodziewała się zapewne włoskiego pytania. A wystarczyło najprostsze ,,qualcosa per il dolore"
Napisz mi proszę jaka kuchenka będzie lepsza benzynowa czy gazową aby gotować codziennie 4L wody i robić obiad.
Z góry dziękuję za odpowiedź.