Aktywne Wpisy

PumpkinBill +76

źródło: 1000026289
Pobierz
Two_Face +887
Jak słyszę Dubajska czekolada to od razu kojarzy mi się to z Polkami którym Araby srały do ryja #oswiadczenie

źródło: Zdjęcie z biblioteki
PobierzSkopiuj link
Skopiuj linkźródło: 1000026289
Pobierzźródło: Zdjęcie z biblioteki
PobierzWykop.pl
2h roboty rano na sesji europejskiej, 2-3h na sesji US i tyle. W ciągu dnia robisz co chcesz, idziesz na siłkę, spacer, walisz konia albo do kina.
0 zobowiązań związanych z robotą czy durnych spotkań w korpo i odpisywania na maile.
@programistalvlhard: Policz sobie przeciętny zysk, jaki wyciągasz z kapitału, który masz, weź kwotę jaką potrzebujesz na życie i całkiem łatwo wyliczyć, jakiego kapitału potrzebujesz.
Nie wiem czy takie fajne jest nieposiadanie stałego źródła dochodu i poleganie na kasynie. Sytuacja w której p-----------m całe siano, ponieważ podjąłem złą decyzję, a w brzuchu burczy i nie mam za co nawet kupić sobie kajzerki w sklepie raczej nie jest przyjemna ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@kot__morderca O, ciekawe, może rozwinąć czemu ? Za bardzo się skupiłeś na tym
Przy większej pozycji nawet skrojenie takich 30-50 punktów na nasdaczku już daje mega fajny
@programistalvlhard: nie do końca tak to działa, chyba, że jedyne co robisz to swing trading ze stop lossem i targetem za parę dni/tygodni.
No ale fakt, że robisz na siebie nie mając firmy, co jest niewątpliwym plusem.
@programistalvlhard: Ale czemu? Dlaczego takie regularne handlowanie miałoby być lepsze, niż kupienie czegoś dziś, a sprzedanie np. za kilka miesięcy, czy rok, albo kilka lat? Nie nastawiasz się aby całkiem na spekulacje w interwałach, które i tak głównie są hazardem?
Niedawno była dyskusja o tym. Problem w tym że to 6% to pewne tylko w pierwszym roku. W kolejnych obligacje jak i lokata już jest uzależniona od inflacji.
Edit. Dodatkowo chodzi też by te odsetki
A jak jesteś dobrym spekulantem, to zatrudnią cię w jakimś funduszu/banku i tam zarobisz więcej, bo dostaniesz do dyspozycji kilkaset mln zamiast kilku swoich.