@dr3vil dla kontekstu: Godziszów to środek Roztocza miejsce, gdzie psy pewnymi częściami ciała szczekają, daleko od cywilizacji, mniej więcej w połowie drogi między Lublinem a Rzeszowem, do obu miast mają ponad 80 km, ponad 20 km do powiatowego Janowa Lubelskiego i ponad 30 km do sąsiedniego Biłgoraja, młodzi niemal wszyscy wyjechali na Zachód za pracą, żadnych poważnych pracodawców, wcześniej głównie rolnictwo - liche małorolne gospodarstwa, które padły po upadku PRL, gmina
@dr3vil dlatego ludzie w pewnym wieku nie powinni mieć prawo wyborczych. Ci młodsi też nie: 25 lat i min 2 lata pracy czy coś w ten deseń. Chroniczni bezrobotni też nie powinni mieć aż do rozpoczęcia zatrudnienia. Te 3 grupy najłatwiej przekupić albo wmówić jakiś idiotyzm i nieszczęście gotowe. No i emigracja, ale to oczywiste.
@ehhhhh_ to Twoje słowa, ja tak nie napisałem. Nie bez powodu wszystkie ekstremalne opcje mają największe poparcie w grupach które wymieniłem.
Dla polityków dałbym jeszcze obowiązkowe badania psychiatryczne i obowiązkowe ściganie z urzędu za szerzenie propagandy/nieprawdy (np wpisy Bosaka o setkach ofiar powodzi).
Oczywiście nic z tego co napisałem nie wejdzie w życie.
@dr3vil i to jest największa bolączka KO. I przegrana dwa razy z Dudą niczego ich nie nauczyła. Dalej patrzą z wyższością na Polskę powiatową i gminną. Trzaskowski jest kreowany na inteligenta i kosmopolitę ze stolicy. Nikt* nie próbuje pobrudzić tego majestatu, a to że sam jest pretensjonalnym wykształciuchem też nie pomaga.
*Nikt spośród zwolenników i przedstawicieli obozu platformy.
@klucz_nastawny: Czyli emeryci nie mogą głosować, więc można totalnie olać ich potrzeby, emerytury, leki, służbę zdrowia xd Niech zdychają bo nie są potrzebni społeczeństwu (jak ci na CHRONICZYM bezrobociu, nie wiem rencistów też byś zaganiał do roboty albo nie wolno mu głosować?)
To że starsi przytłaczają w wyborach młodszych wynika przede wszystkim z demografii ale zabranianie głosowania starszym to nie jest klucz do rozwiązania tego xd plus hard to swallow
@Szalom kłamiesz już od pierwszego zdania: czyli emeryci nie mogą głosować. Pisałem o ludziach w pewnym wieku a Ty już musiałeś przerobić pod swoją tezę. Sorry nie chce mi się czytać dalej.
Trzaskowski jest kreowany na inteligenta i kosmopolitę ze stolicy.
@zordziu: problem jest taki że bycie inteligentnym i wykształconym nie jest wadą tylko zaletą. To że ludzie odbierają to jako wadę to jest ich wina, a nie trzaskowskiego i to oni sami są w błędzie. Nie przypominam sobie ani jednej sytuacji życiowej gdzie brak wykształcenia i nieznajomość języków jest zaletą chyba nie ma takiej sytuacji.
#polityka #sejm #bekazpisu
źródło: 1000012164
Pobierzźródło: 1000012166
Pobierzźródło: 1000012168
PobierzKomentarz usunięty przez moderatora
Podał byś chociaż źródło tego czegoś. Na pewno jest podpisane imieniem i nazwiskiem autora.
No i emigracja, ale to oczywiste.
https://www.onet.pl/informacje/onetlublin/tu-95-proc-zaglosowalo-na-dude-czy-tak-samo-uwielbiaja-nawrockiego-sprawdzamy/57m5m9j,79cfc278
Dla polityków dałbym jeszcze obowiązkowe badania psychiatryczne i obowiązkowe ściganie z urzędu za szerzenie propagandy/nieprawdy (np wpisy Bosaka o setkach ofiar powodzi).
Oczywiście nic z tego co napisałem nie wejdzie w życie.
*Nikt spośród zwolenników i przedstawicieli obozu platformy.
źródło: temp_file7921448950258560817
PobierzTo że starsi przytłaczają w wyborach młodszych wynika przede wszystkim z demografii ale zabranianie głosowania starszym to nie jest klucz do rozwiązania tego xd plus hard to swallow
@zordziu: problem jest taki że bycie inteligentnym i wykształconym nie jest wadą tylko zaletą. To że ludzie odbierają to jako wadę to jest ich wina, a nie trzaskowskiego i to oni sami są w błędzie. Nie przypominam sobie ani jednej sytuacji życiowej gdzie brak wykształcenia i nieznajomość języków jest zaletą chyba nie ma takiej sytuacji.
Jednak uważam, że sztab trzaskowskie może
@zeszyt-w-kratke: chyba tylko kandydowanie do sejmu/senatu/rady powiatowej itepe. I to też w oczach części (mniejszej) wyborców.
Te pomysły są absurdalne piszesz głupotę i tupiesz nóżka bo ktoś ma czelność to wyśmiać