Aktywne Wpisy
kastrator2 +71
No dobra to podsumujmy:
1. #it - jebło, nie ma co
2. #medycyna - na razie jak pączki w maśle, ale zastanawiam się czy nie jebnie jak IT. Liczba miejsc rośnie, wszyscy robią kursy na botoks, a gabinety stomatologiczne są już na każdym rogu. Wygląda dosłownie jak IT przed kryzysem, dajmy im parę lat.
3. #prawo - ostatnio się u nas na wykopie jakiś prawnik żalił że zmarnował życie.
1. #it - jebło, nie ma co
2. #medycyna - na razie jak pączki w maśle, ale zastanawiam się czy nie jebnie jak IT. Liczba miejsc rośnie, wszyscy robią kursy na botoks, a gabinety stomatologiczne są już na każdym rogu. Wygląda dosłownie jak IT przed kryzysem, dajmy im parę lat.
3. #prawo - ostatnio się u nas na wykopie jakiś prawnik żalił że zmarnował życie.

telemach20 +40
W drugiej połowie roku planuję założenie JDG (umowa B2B, jestem programistą), zastanawiam się czy miałoby sens następujące rozwiązanie:
- podatek liniowy do końca roku
- leasing z wpłatą własną 45%, 1 procent wykup
- od przyszłego roku ryczałt ze stawką 12%
Samochód oczywiście na użytek mieszany. Planuję coś za ok. 180k brutto, zarobki ok. 28k netto/msc.
Po ilu miesiącach od startu JDG jest sens wnioskować o leasing? Jakie wymagania mają leasingi fabryczne (np. Bmw financial services)?
#leasing #motoleasing
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: heracinsky
❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników - dziękujemy! Wspomóż projekt
@elektron_ myślę o jakimś w miarę fajnie wyposażonym kompakcie, np. BMW serii 1. Nie potrzebuję niczego większego, nie bardzo podobają mi się też SUVy.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: heracinsky
źródło: obraz_2025-04-22_091548294
Pobierz〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: digitallord
@mirko_anonim: Raczej nie ma z tym problemów. Sporo klientów tak robi i nie słyszałem żeby był problem.