Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim

Uważam, że grooming - czyli związek np. 40latka z 18latką to coś obrzydliwego!

#zwiazki #oswiadczenie #s--s #rozowepaski #niebieskiepaski

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: heracinsky

👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt

• 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Dorośli ludzie mogą robić co chcą. I stara z młodym i młoda ze starym. Jesteś pełnoletni, możesz jeździć samochodem, pracować, brać udział w wyborach to i bzikać też możesz z kim chcesz.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim Cale życie słyszałem że „dziewczynki wcześniej dojrzewają” ale jak 20 latka się zwiąże z 40 latkiem to nagle grooming.

Ci którzy tak mówią robią z kobiet dzieci.
  • Odpowiedz
@H_Moody ja zawsze rozumiałam to że dziewczynki wcześniej dojrzewają że oznaczało że wcześniej fizycznie po nich widać że wyglądają jak dorosłe bo mentalnie raczej nie różnią się dużo od chłopców. Możliwe że z rok czy dwa wcześniej porzucają zabawę zabawkami albo wcześniej miewają myśli o życiu jako dorosłe osoby (jakie ich potrzeby, oczekiwania, plany itp). Nie oznacza to że 20letnia kobieta jest na tyle dojrzała emocjonalnie by w pełni wiedzieć co
  • Odpowiedz
@H_Moody nie mówię że trzeba odebrać takiej osobie prawa do wyboru tylko to że taka osoba często nie ma w pełni ukształtowanej części mózgu odpowiedzialnej za myślenie o konsekwencjach. Dlatego jeśli robi coś z drugą osobą w podobnym wieku to często oboje byli na tym samym poziomie rozwoju emocjonalnego i ciężko kogokolwiek obwiniać a jedynie trzeba unieść ciężar konsekwencji bo się nie ma innego wyjścia. Natomiast gdy robi coś z taką
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
energiczny-wojownik-38: @Kitku_Karola:

Kobiety w cale nie dojrzewają wcześniej tylko konsekwencje dojrzewania są zawsze bardziej dotkliwsze i obrazowe niż u chłopaków, dlatego robi się z tego taką pokazówkę żeby uniknąć niechcianych ciąż u małoletnich i ciężko jest temat "zamieść" pod dywan jak to ma miejsce u chłopaków.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
  • Odpowiedz
@Kitku_Karola: tu nawet nie chodzi o rozwinięcie mózgu tylko po prostu brak świadomości, życiowego doświadczenia, pewna naiwność. Nie oszukujmy się, ale jaka 18 czy 20 latka zwiąże się z 40 latkiem? Przecież żadna rozsądna kobieta, tylko zaburzona której w życiu brakuje figury ojca. A jaki 40 letni facet będzie poważnie myślał o 20 latce? Żaden. To raczej tęsknota za młodością albo za tym czego się w młodości nie zaznało no
  • Odpowiedz
@Kitku_Karola: Pracuję od 10 lat w edukacji, mam regularny kontakt z ludźmi w wieku 16 - 22 lata i muszę przyznać, że jak opiszesz im jakikolwiek ciąg przyczynowo skutkowy to widać, że czacha im paruje i dziękują za wspaniałe rady. Serio, dopiero gdzieś przy 24/25 latach ludzie zaczynają dostrzegać, że nie ma tylko tu i teraz, ale to co zrobisz dziś może mieć konsekwencje za miesiąc czy za 5 lat.
  • Odpowiedz
No rozumiem o co chodzi,ze starszą babka lub facet może uwieść młodszą osobę, jakoś zmanipulować i no skrzywdzić, ale to samo może być w związku równolatków, a może być tak,że to młodsza wykorzysta naiwność starego, bo znamy przypadki ze świata celebrytów gdzie staruszek naiwnie wierzy,że babeczka w wieku jego wnuczki jest nim zainteresowana a ją interesują tylko miliony na koncie. No i tak, dojrzałość mózgu to się osiąga jakoś później niż w
  • Odpowiedz
gdzie wady?

@Przypadkowy: no nigdzie ale to dosłownie definicja groomingu xd. Wykorzystujesz swoją pozycję i doświadczenie życiowe żeby zaciągnąć młoda laske do łóżka, nie chodzi ci o żadna miłość czy uczucia
  • Odpowiedz
@Przypadkowy: nie no, sam chciałbym mieć w wieku 40 lat 20 letnia kochanice ale nie róbmy kurtyzany z logiki że to jest coś normalnego i powinno się to pochwalac xd z tym że ja mam świadomość o swoim odchyleniu
  • Odpowiedz