Aktywne Wpisy

fsfdjf +14
a kto nie sra ten nie żyje

Defined +7
Nie ma co się oszukiwać. Nastąpiła grażynofikacja i januszkofikacja wykopu. Stało się to przez odpływ ludzi młodych na tiktoka i twittera, a do tego seria wyborów sprawiła, że mikroblog to jedno wielkie polityczne szambo w którym moderacja już poddała się tagować polityka, bo tych wpisów jest po prostu za dużo. Nie ma ratunku dla wykopu. To koniec
Dzięki temu czuję się pewnie, wiem, że w razie czego mam czym się obronić. Nie muszę się bać, że ktoś będzie próbował mnie zastraszyć czy narzucać mi swoje zdanie. To ja mam kontrolę nad sytuacją.
Wiem, że wielu powie "po co ci to" albo "prowokujesz". Ale wolę być przygotowany i pewny siebie niż naiwnie liczyć na to, że każdy jest dobry. Świat nie jest bajką, a ja wolę mieć realne narzędzie do samoobrony niż potem żałować.
Nosicie coś przy sobie? Macie podobne doświadczenia?
#przemyslenia #samoobrona #gazpieprzowy #bezpieczenstwo
źródło: img
Pobierz@elukubracja_depresji: Patrzą, bo wiedzą, że nie jestem łatwym celem — i o to chodzi.
Wolisz mieć gaz schowany, żeby wyglądać grzecznie i liczyć, że agresor grzecznie poczeka, aż go wyciągniesz? Powodzenia. Ja wolę odstraszać zanim cokolwiek się wydarzy. Prewencja > reakcja.
Nie noszę gazu dla poklasku, tylko dla bezpieczeństwa. Jak będziesz leżał w rowie i szukał swojego
@pyszniarz: XDDD
Nic nie robi takiego wrażenia na agresorze jak kopyto przy pasku
Komentarz usunięty przez moderatora