Wpis z mikrobloga

Dla wszystkich zwolenników aborcji. Nie zycze wam zebyscie w pewnym momencie swojego zycia ulegli wypadkowi zapadajac w spiaczke, a lekarz podjalby decyzje o odlaczeniu aparatury. Ludzi z ciezkimi nowotworami tez nie warto leczyc, bo przeciez marna szansa na przezycie. Zycie to najwiekszy dar, zobaczcie ilu dzieci z niepelnosprawnoscia kochaja zycie i doceniaja je duzo bardziej niz ludzie zdrowi.
  • 114
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@lukasz-wa97: a ile jest takich co każdego dnia modlą sie o śmierć? Co nawet nie mogą se żył podciąć bo mają powykręcane kończyny? Co ty wiesz o takim życiu? o zadłużonych rodzinach o zrytych psychicznie baniach od opiekowania się kimś komu nigdy sie nie polepszy? Jakbym miał śmierć mózgu albo nie mógłbym wrócić do pełnej sprawności intelektualnej po wypadku to niech mnie eliminują, lepiej dla mnie i moich bliskich
  • Odpowiedz
  • 5
@Tozsamosc_prawdziwa: no widzisz a ilu jest takich ktorzy modla sie aby przezyc ? Wszystko mozemy sprowadzic do granicy skrajnosci. Nie nam decydowac o zyciu i smierci i nie mam tu na myśli religi. Kazdy ma prawo do zycia, jesli bedziemy eliminowac chorych niczym sie nie roznimy od faszystowskiej aparatury.
  • Odpowiedz
@lukasz-wa97: skoro nie nam decydować o życiu i śmierci to w ogóle nie powinniśmy leczyć chorych, jak przeżyje to przeżyje ;d no ale okej masz prawo uważać co chcesz ja nawet nie mam problemu do ciebie ani nie jestem typem od "aborcja jest super" i "abortowanie zdrowych dzieci 100% git"nie wiem jak patrzysz na świat ale mnie po prostu bawi robienie świętości z życia przy jednoczesnym uwielbieniu dla "każdy se
  • Odpowiedz
  • 1
@Tozsamosc_prawdziwa: Prawda i zgadzam sie z toba. Koedyś myślalem, że nic na tym świecie nie jest prawdą i wszystko jest relatywne, ale wydaje mi się, że taka droga prowadzi do duchowego samobójstwa. Musimy w coś wierzyć, bo inaczej nasze ja traci podmiotowość. Najgorsze jest to, że chyba wszystko na tym świecie można podwarzyć. Kiedyś byłem ateistą i chyba nadal w głębi jestem, ale jakoś staram się nadać temu swojemu marnemu
  • Odpowiedz
@lukasz-wa97: każdy człowiek inaczej żyje, to że wszystko mozna podważyć nawet takie fundamentalne rzeczy jak sens istnienia to najlepsza i najgorsza rzecz na naszym świecie, najlepsza bo tylko dzięki temu ze tak jest jesteśmy naprawdę wolni i sami decydujemy o tym co robimy, gdyby tak nie było bylibyśmy jak roboty które robia coś bo tak mają w programie a najgorsza bo juz do końca będziemy kroczyć we mgle niepewności i
  • Odpowiedz
  • 6
@Tozsamosc_prawdziwa: Dokładnie. Życie byłoby duże łatwiejsze, gdybyśmy z góry wiedzieli na jakich zasadach gramy. Nawet nie wiemy co czyni nas ludźmi, jedni powiedzą mózg, drudzy że jesteśmy dziećmi boga, trzeci powie że nasz świat to symulacja i jestesmy ciagiem cyfr. Powiedzenie, ze w zyciu pewna jest tylko smierc i podatki ma duzo wiecej znaczenia niz sie wydaje. Bladzimy we mgle i nawet nie wiemy po co i gdzie mamy iść.
  • Odpowiedz
  • 3
@rrobot: Dobrze, że za poglądy nie karają. Pamietaj jak twoje dziecko zachoruje na stwardnienie rozsiane lub mama na raka po prostu uśpij je jak psa(czego Ci z calego serca nie zycze) szkoda pieniedzy na leczenie skoro beda cierpiec i mozliwe ze i tak umra.
  • Odpowiedz
  • 0
@Ghalard: faktycznie nie jestem dobry w pisaniu, na szczescie nie jest to zabronione. Pokaż mi gdzie skłamałem i nikogo nie nawracam, na was religia dziala jak woda na cygana, dlatego to najlepsze narzedzie do trolowania.
  • Odpowiedz