Wpis z mikrobloga

#famemma Braun zrobił cyrk w szpitalu. Dla Wardęgi sprawa jest niejednoznaczna. Onet:
Sprawa dotyczy Anity, kobiety, która przeżyła koszmar, kiedy okazało się, że jej nienarodzone dziecko jest obciążone poważnymi wadami genetycznymi. Kobieta zdecydowała się na aborcję, ale lekarze namawiali ją na cesarskie cięcie i oddanie dziecka do adopcji.

Mogę się tylko domyślać co przeżywa teraz kobieta, z której tragedii zrobiono medialną sprawę. Dziecko było planowane i wyczekiwane. Okazało się, że ma wiele wad genetycznych, w tym łamliwość kości. W łonie matki miało już kilka złamań.
  • 42
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kfff: nikomu nie zyczylabym zycia z taka choroba i nie dziwie sie, ze nie chciala adopcji - zycie gdzie nawet samemu nie mozesz sie zalatwic, nie chodzic a jak umra rodzice skonczysz na lasce i nielasce Panstwa a to wszystko w bolu bo jak kichniesz to polamiesz zebra? Zrobilabym to samo co Pani Aneta
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 2
@pawelswd: waż słowa. Psychiatra = lekarz. Nie wiem czy śledzisz tematy aborcyjne, ale ciężko uzyskać zgodę na legalny zabieg. Panią Anitę lekarze również namawiali na urodzenie dziecka.
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 1
@pomywacz: na szczęście nie było mnie wtedy w szpitalu, więc powołuję się na jeden z największych portali internetowych.
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 2
@pawelswd: nie farmazonię, lekarze boją się dokonywać legalnych aborcji.
I nie nazywaj mnie ćwokiem tylko dlatego, że mam inne zdanie.
  • Odpowiedz
@kfff: nie zabronisz innym nazywania cię "ćwokiem" za posiadanie innego zdania, które jest jawnie durne, tym bardziej, że operujemy wszyscy w internecie. Chyba, że chcesz żeby chwalili cię na wykopie za szerzenie populizmów i przerysowanych historyjek? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@kfff: chlopy jak zwykle zesrywaja sie o aborcje bo ich to nie dotyczy wiec luz w dupie mozna udawac straznika moralnosci? Nowe, nie znalam. Chcialabym zobaczyc jak jeden z drugim opiekuje sie sam osoba obciazana tak genetycznie tydzien :)
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
tym bardziej, że operujemy wszyscy w internecie

@DIONESORENOSINOS: spoko, nie mam wygórowanych wymagań jeśli chodzi o portal ze śmiesznymi obrazkami. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz