Aktywne Wpisy
xEm +76
# Dlaczego chrześcijaństwo podbiło świat? Brutalna prawda o Imperium Rzymskim i rewolucji Jezusa
Rozkminiałem ostatnio fenomen chrześcijaństwa - jak mała sekta z peryferii imperium zdominowała cały świat zachodni? To ciekawe spojrzenie na fundamenty naszej cywilizacji.
Brutalny świat za fasadą marmurowych kolumn
Cesarstwo
Rozkminiałem ostatnio fenomen chrześcijaństwa - jak mała sekta z peryferii imperium zdominowała cały świat zachodni? To ciekawe spojrzenie na fundamenty naszej cywilizacji.
Brutalny świat za fasadą marmurowych kolumn
Cesarstwo

annlupin +3
jakie muzyczki do wina rano najlepiej
Przed sezonem mieliśmy 3% szans na awans na to 15 miejsce w rankingu UEFA i zrobiliśmy coś, co było niepolskie - wykorzystaliśmy mikre, matematyczne szanse.
Szacunek też należy się Lechowi Poznań. Słusznie się ich wyśmiewa za Trnave ale powiedzmy sobie szczerze - wysiłek Legii i Jagi z tego sezonu byłby psu na bude gdyby Kolejorz nie wylał fundamentów wiosną '23. Tegoroczna kampania o top15 to też ich sukces, o czym się zapomina.
Jestem szczęśliwy. To był najlepszy mecz Legii w tym sezonie i piękne ukoronowanie wspaniałej przygody
#mecz #legia
Polskie drużyny w tej kampanii o 15 miejsce miały mecze lepsze i gorsze. Wygrywały i przegrywały.
I owszem, zdarzało się że dobry zespół nie wszedł w danym roku do pucharów.
ALE zasadniczo wszyscy grali na miare swoich możliwości.
Ten klasyczny a----------l, impaktujący DUŻO w ostatnich 5 latach był jeden i to był Lech z Trnavą. Jak mi pokażesz mecz Legii albo dowolnego
Akurat jeśli chodzi o punkty do rankingu UEFA, to jest na przestrzeni lat jeden klub który je ora bardziej niż pozostałe, i NIE jest to Lech Poznań, więc pisanie o "jednym sezonie" to jak ładnie zauważyłeś jest XD
A po drugie musze powiedzieć że życze Lechowi mistrzostwa Polski. Gracie dużo ładniejszą, lepszą piłkę niż Raków i w przeciwieństwie do nich
@thorgoth: Niemal w całości się z tobą zgadzam, sam bym to wszystko mógł napisać, ale tutaj się mylisz. Przecież w tych 5 latach liczy się jeszcze sezon 2020/2021, gdzie Legia dostała najpierw u siebie 0:2 z
Karabachu a------------m bym nie nazwał bo to jednak dość mocny i bogaty rywal, natomiast masz racje, Omonie u siebie, faktycznie, można było i należało przejść.
@thorgoth: Porażki jako takiej może niekoniecznie, ale 0:3 u siebie wygląda wręcz okropnie. Przecież na transfermarkt mieli skład wyraźnie tańszy niż Legia i w większości złożony z lokalsów.