Wpis z mikrobloga

@kptDoopa: spółdzielnie itp.

Chciałem zauważyć, że pan Piechociński to PSLowiec. Fajnie tak dać dużo synpatii jednemu to się nawet potrafi odwdzięczyć, myśleć o ludziach, nie partii. Mógłby wystartować na prezydenta.
  • Odpowiedz
47% mieszkań budują deweloperzy - a co z resztą? Bloki same się budują?

reszta do po prostu domy budowane przez Kowlaskich, bo dom wg prawa to tez mieszkanie, wiec rynek jest podzielony z grubsza na pol - polowe z tych 200k budowanych MIESZKAN rocznie znaczy ze mamy tam ok 100k DOMOW oraz ok 100k mieszkan od dewelopera + mala domieszka TBS/komunlane ect

@Alakecz
@kptDoopa:
  • Odpowiedz
@lagomorph Fred Flinstone był potrzebny PSLowi jako przedwoniczący tylko w czasach kryzysu tej partii na początku lat 10. Jeszcze wtedy nikt sobie nie wyobrażał, że PSL będzie aż tak umoczony w korupcję polityczną. Piechociński, Kalinowski, a nawet Pawlak z obrzydzeniem patrzą co się stało z tą partią.
  • Odpowiedz
@lagomorph: Każdy chce trochę skorzystać na kłamstwie i populizmie. Jak widać spodobał się wam ten idiotyczny tekst.

Ja bym zlikwidował deweloperów. Niech mieszkania buduje państwo i rozdaje za darmo - no i oczywiście dopłaca do czynszów, bo przecież są za wysokie. Myślę, że Polacy na to zasłużyli.
  • Odpowiedz
@kptDoopa: albo jak u mnie na prowincji blok 24 mieszkania stawia lokalny przedsiębiorca, paru takich jest niezależnych, pewnie ich nie liczą jako deweloperów, stawiają pod własnym nazwiskiem a nie żadne spółki.
  • Odpowiedz
  • 1
@editores: oho, uwielbiam argumenty ad absurdum. Ja pójdę w drugą stronę: minimum 100%… albo nie… 1000%! Marży dla dewelopera za to, że z łaski swojej doprowadził do sklejenia cegieł za pomocą cementu. Oczywiście państwo dopłaci z moich podatków
  • Odpowiedz
@Helives: Nie, nie widzę żadnej korupcji. Wszyscy przesiębiorcy lobbują na rzecz swojej branży. WSZYSCY.
Wy widzicie tylko deweloperów, bo są łątwym łupem. Nikt ich nie lubi, bo przecież mieszkania mają być za darmo.
  • Odpowiedz
  • 0
@editores: marża dewelopera to moja sprawa, ponieważ miejsce do mieszkania jest podstawowym prawem każdego człowieka. Tak samo interesowałoby mnie, gdyby każdy producent mleka podniósł marżę do 1000%. Niestety żeby to zrozumieć trzeba mieć mózg zamiast cementu
  • Odpowiedz
@lagomorph: No i zaczyna się obrażanie. Tak, masz prawo kupić sobie mieszkanie. KUPIĆ.
Albo otrzymać w ramach wsparcia gminy, kiedy jesteś kaleką. Na tym polega to podstawowe prawo, a nie na tym, że ktoś zdrowemu człowiekowi ma fundować chatę.
Producent mleka może mieć milion% marży i to jego sprawa. Żeby to zrozumieć musiałbyś przestać myśleć jak złodziej i cwaniak.

Swoją drogą marże na deweloperce są słabe. 10-15% to porażka.
  • Odpowiedz