Aktywne Wpisy
xEm +76
# Dlaczego chrześcijaństwo podbiło świat? Brutalna prawda o Imperium Rzymskim i rewolucji Jezusa
Rozkminiałem ostatnio fenomen chrześcijaństwa - jak mała sekta z peryferii imperium zdominowała cały świat zachodni? To ciekawe spojrzenie na fundamenty naszej cywilizacji.
Brutalny świat za fasadą marmurowych kolumn
Cesarstwo
Rozkminiałem ostatnio fenomen chrześcijaństwa - jak mała sekta z peryferii imperium zdominowała cały świat zachodni? To ciekawe spojrzenie na fundamenty naszej cywilizacji.
Brutalny świat za fasadą marmurowych kolumn
Cesarstwo

annlupin +3
jakie muzyczki do wina rano najlepiej
źródło: Zrzut ekranu 2025-04-17 o 19.23.52
PobierzChciałem zauważyć, że pan Piechociński to PSLowiec. Fajnie tak dać dużo synpatii jednemu to się nawet potrafi odwdzięczyć, myśleć o ludziach, nie partii. Mógłby wystartować na prezydenta.
reszta do po prostu domy budowane przez Kowlaskich, bo dom wg prawa to tez mieszkanie, wiec rynek jest podzielony z grubsza na pol - polowe z tych 200k budowanych MIESZKAN rocznie znaczy ze mamy tam ok 100k DOMOW oraz ok 100k mieszkan od dewelopera + mala domieszka TBS/komunlane ect
@Alakecz
@kptDoopa:
źródło: Screenshot_2025-04-17-22-51-39-963_com.twitter.android
PobierzJa bym zlikwidował deweloperów. Niech mieszkania buduje państwo i rozdaje za darmo - no i oczywiście dopłaca do czynszów, bo przecież są za wysokie. Myślę, że Polacy na to zasłużyli.
Wy widzicie tylko deweloperów, bo są łątwym łupem. Nikt ich nie lubi, bo przecież mieszkania mają być za darmo.
Albo otrzymać w ramach wsparcia gminy, kiedy jesteś kaleką. Na tym polega to podstawowe prawo, a nie na tym, że ktoś zdrowemu człowiekowi ma fundować chatę.
Producent mleka może mieć milion% marży i to jego sprawa. Żeby to zrozumieć musiałbyś przestać myśleć jak złodziej i cwaniak.
Swoją drogą marże na deweloperce są słabe. 10-15% to porażka.