Aktywne Wpisy

wykop +204
Drodzy Wykopowicze! 🌷🐣
Z okazji Świąt Wielkanocnych życzymy Wam przede wszystkim spokoju i radości – tej prawdziwej, płynącej z bycia razem, śmiechu przy wspólnym stole i chwil, które zostają z nami na długo. Niech ten czas pozwoli Wam złapać oddech, nabrać dobrej energii i spojrzeć na wszystko z nową perspektywą.
Dziękujemy, że jesteście częścią tej wyjątkowej Społeczności i tworzycie miejsce pełne energii, pomysłów i wspólnego działania.
Wesołych
Z okazji Świąt Wielkanocnych życzymy Wam przede wszystkim spokoju i radości – tej prawdziwej, płynącej z bycia razem, śmiechu przy wspólnym stole i chwil, które zostają z nami na długo. Niech ten czas pozwoli Wam złapać oddech, nabrać dobrej energii i spojrzeć na wszystko z nową perspektywą.
Dziękujemy, że jesteście częścią tej wyjątkowej Społeczności i tworzycie miejsce pełne energii, pomysłów i wspólnego działania.
Wesołych

źródło: Wielkanoc
Pobierz
ly000 +57
<rant>Bardzo mnie śmieszy to p--------o, że programiści oszukują system, bo pracują na udawanym B2B, a w rzeczywistości jest stosunek pracodawca-pracownik i powinni płacić podatki jak normalni ludzie na UoP. Coś wam uświadomię, bo chyba nie wiecie zbyt wiele o życiu. Prawie wszyscy lekarze, dentyści, prawnicy i przedstawiciele innych wolnych zawodów również pracują na B2B, mimo że ich charakter pracy nie różni się znacząco od pracy programisty. A skoro już tak bardzo przejmujecie
W internecie na portalu Otodom.pl znalazłem kilka interesujących mnie ofert, znaczna większość miała od razu podane ceny, więc byłem zaskoczony. Nie jest aż tak źle jak piszą na portalu wykop - pomyślałem.
Mieszkanie na zamkniętym prestiżowym osiedlu, 42m2 w cenie 9100zl/m. Pomyślałem że to całkiem niezła cena, tym bardziej, że osiedle na prawdę robi wrażenie.
Na miejscu zostałem oprowadzony przez miłą Panią i tu zaczynają się schody. Miejsce parkingowe? Nie ma miejsc ogólnodostępnych, tylko dla gości, ale na nich właściciele mieszkań nie mogą parkować, trzeba wykupić miejsce w garażu podziemnym, koszt - 55000 złotych. Mówię okej, spodziewałem się tego.
Wchodzimy do mieszkania, na starcie Pani informuje, że komórka lokatorska to koszt 20k, a taras 7.5m2 nie jest wliczony w cenę, więc kolejne 1500zl/m2 co daje nam łączną wartość mieszkania ok. 460k (ze wszystkim). Regulamin osiedla? Zakaz wywieszania płacht na płotach w celu zakrycia się przed widokiem osób postronnych (na osiedlu znajdują się też domy), nawet prania nie mógłbym sobie wywiesić na balkonie bo to też niemile widziane i zakazane przez regulamin. Może i bym się zastanowił, gdyby układ mieszkania nie był taki, że w salonie z aneksem kuchennym musiałbym mieć pralkę, a z drzwi wejściowych wchodziło się bezpośrednio do kuchni. Miejsca na TV i sofę było tyle co kot napłakał, nawet bym stolika nie postawił bo musiałbym przez niego przeskakiwać, ale za to w salonie była „wnęka” w której nic nie postawisz, właśnie z przyłączem do wody, ale Pani zachwalała, że fajnie bo pralkę można se tu dać.
Reasumując, spodziewałem się, że miejsce parkingowe będzie dodatkowo płatne, ale czy to normalne, że taras i komórka lokatorska nie jest wliczona w cenę, a miejsc parkingowych ogólnodostępnych nie ma i jestem zmuszony kupić te miejsce, żeby parkować moją 21 letnią Hondę? W garażu? Po co? XD
Proszę o jakieś tipy na co zwracać uwagę żebym nie był następnym razem tak zdziwiony.
Dzięki.
#nieruchomosci
@lelek123pl: to kup bez ( ͡° ͜ʖ ͡°)