Wpis z mikrobloga

@ActiveekHere: Najlepsze w tym wszystkim jest to, ze to już dawno przestało chodzić o gry. To jest po prostu bojówka złożona z troglodytów, która chodzi jak taka zaraza i udaje elite..

Z jednej strony elita intelektualna no a z drugiej czekają jak wygłodniałe psy na opinie z góry, by się dowiedzieć - "jebiemy czy szanujemy". Zajęci chodzeniem i spamieniem, a nie robieniem noł hita w soulsach po raz tysieczny.
  • Odpowiedz
Z jednej strony elita intelektualna no a z drugiej czekają jak wygłodniałe psy na opinie z góry, by się dowiedzieć - "jebiemy czy szanujemy". Zajęci chodzeniem i spamieniem, a nie robieniem noł hita w soulsach po raz tysieczny.

@niesepomoc: To jest niestety częste u facetów, jakby popatrzeć na to z boku to są po prostu tacy internetowi kibole tylko patrząc na zdjęcia z zjazdów kiszakowych to te niby łagodne grube
  • Odpowiedz
  • 1
Najlepsze w tym wszystkim jest to, ze to już dawno przestało chodzić o gry.

@niesepomoc: Oczywiście, chodzi o elitaryzm i gnębienie wroga ludowego któremu zarzuciliśmy, że sprzedał się korporacji i dojeżdżanie go. Gry są tylko tłem. Kiedy Kiszak zaczynał streamować wychodził ME:Andromeda który dostał 8.5 od gry-online a quaz o grze wydał wyważoną opinię, że ogólnie średniawka, ale ma dobre elementy, mógł to zrobić z pełnym spokojem i bez żadnych
  • Odpowiedz
@ActiveekHere: Gościa, który sra lub chwali gry, byle być w kontrze do pajaców pokroju kiszaka nie da się traktować poważnie. Po tej kompromitacji z LE dla mnie on jest jeszcze gorszy od nich. To nie był przypadek, że sobie wybrał grę, która go zupełnie nie interesowała do 'recenzji', zresztą wystarczyło wtedy zajrzeć na jego twittera. Zamiast w nich bić, albo kompletnie olać temat to pasywno agresywnie zaatakował grę, która nie
  • Odpowiedz
  • 1
To jest niestety częste u facetów, jakby popatrzeć na to z boku to są po prostu tacy internetowi kibole tylko patrząc na zdjęcia z zjazdów kiszakowych to te niby łagodne grube kuce oofy doofy

@tubkas12: Wiem że to trochę może być kontrowersyjne tak sprowadzać zjawisko do polityki, ale jestem przekonany że widzowie kiszaka to ci sami ludzie co wyborcy mentzena, jeden obiecał sfrustrowanym wannabe prezesom proste i niskie podatki jak
  • Odpowiedz
drugi obiecał sfrustrowanym że już ich gry nie bawią dziadom że jak będą molestowali psychicznie recenzentów to odzyskają radość z grania

@ActiveekHere: moim zdaniem kiszak jest zwyczajnie socjopatą i robi to co mu się opłaca, znowu jego społeczność odczuwa gniew, ogólnie na branże, i sobie ją rozładowują na ludziach często bezpodstawnie. Na przykład co innego jakbyś zrobił śledztwo dziennikarskie i dostał informację że rzeczywiście youtuber a, b, c jest przekupny
  • Odpowiedz
@ActiveekHere: Zresztą jak się odsuniesz z boku to widzisz, że polska i polski rynek growy nic nie znaczą. Nintendo nawet nie chce wypuszczać polskich wersji ich gier i konsol. Polscy gracze to za mała społeczność by realnie wywrzeć presję na taki ubisoft i tak dalej. Więc tu nie chodzi wcale właśnie o naprawienie gier bo jako polak jedyne co możesz robić to kupować i wspierać polskich i zagranicznych twórców indie,
  • Odpowiedz
  • 2
Ja sam byłem antywoke jak to nie było jeszcze popularne i też krytykowałem co się dzieje w grach ale już dawno się od tego wszystkiego odciąłem bo to się przeradza w sektę.

@tubkas12: relujesz totalnie bracie
  • Odpowiedz
@ActiveekHere: z ciekawości aż wbiłam pod materiał quaza i o boże. W sensie ja p------e, ci ludzie nie rozumieją kompletnie argumentu o mikrotranzakcjach. Chłop punktuje, że przez prawie dekadę owe mikrotranzakcje funkcjonują we franczyzie, i mówi o tym w kontekście wielkiego zburzenia ludologuf, wykazując tym samym, że ktoś miał serie w pompce i nie do końca rozumie kierunek w którym ta seria poszła i kto jest targetem AC w tej
  • Odpowiedz
  • 0
@ActiveekHere @tubkas12 @niesepomoc
Jakie medium taki dziki trener ¯_(ツ)_/¯

Ja kiszaka kojarzę z kręcenia materiałów na temat Elden Ring. Już wtedy był irytujący (no jego zwolennicy, z jego kanału to zobaczyłem raptem kilka odcinków) swoją gadką, że grając z pomocą summonów nie doświadcza się pełni gry. Co tam, że grał buildem opartym na krwawienie. I te fikołki dlaczego w takim razie Miyazaki poświęcił summonom tyle uwagi xD
  • Odpowiedz