Aktywne Wpisy

J3BACZ3000 +7
#321685 JA NIETRZEŹWY

Właśnie do mnie dotarło, jak genialnie zostaliśmy zrobieni w balona przez wspaniały "system kaucyjny".
Kupuję napój. W jego cenę zawsze wliczony był i jest koszt opakowania – puszka czy butelka staje się moją własnością. Co więcej, ceny produktów podlegających pod system w momencie jego wprowadzenia wcale nie zostały obniżone o te 50 gr! Skoro to moja własność, to mogę ją wyrzucić, oddać na złom albo pociąć na filament do drukarki 3D. Moja sprawa.
Ale
Kupuję napój. W jego cenę zawsze wliczony był i jest koszt opakowania – puszka czy butelka staje się moją własnością. Co więcej, ceny produktów podlegających pod system w momencie jego wprowadzenia wcale nie zostały obniżone o te 50 gr! Skoro to moja własność, to mogę ją wyrzucić, oddać na złom albo pociąć na filament do drukarki 3D. Moja sprawa.
Ale
źródło: image
Pobierz

Z jednej strony elita intelektualna no a z drugiej czekają jak wygłodniałe psy na opinie z góry, by się dowiedzieć - "jebiemy czy szanujemy". Zajęci chodzeniem i spamieniem, a nie robieniem noł hita w soulsach po raz tysieczny.
@niesepomoc: To jest niestety częste u facetów, jakby popatrzeć na to z boku to są po prostu tacy internetowi kibole tylko patrząc na zdjęcia z zjazdów kiszakowych to te niby łagodne grube
@niesepomoc: Oczywiście, chodzi o elitaryzm i gnębienie wroga ludowego któremu zarzuciliśmy, że sprzedał się korporacji i dojeżdżanie go. Gry są tylko tłem. Kiedy Kiszak zaczynał streamować wychodził ME:Andromeda który dostał 8.5 od gry-online a quaz o grze wydał wyważoną opinię, że ogólnie średniawka, ale ma dobre elementy, mógł to zrobić z pełnym spokojem i bez żadnych
@tubkas12: Wiem że to trochę może być kontrowersyjne tak sprowadzać zjawisko do polityki, ale jestem przekonany że widzowie kiszaka to ci sami ludzie co wyborcy mentzena, jeden obiecał sfrustrowanym wannabe prezesom proste i niskie podatki jak
@ActiveekHere: moim zdaniem kiszak jest zwyczajnie socjopatą i robi to co mu się opłaca, znowu jego społeczność odczuwa gniew, ogólnie na branże, i sobie ją rozładowują na ludziach często bezpodstawnie. Na przykład co innego jakbyś zrobił śledztwo dziennikarskie i dostał informację że rzeczywiście youtuber a, b, c jest przekupny
@tubkas12: relujesz totalnie bracie
Jakie medium taki dziki trener ¯_(ツ)_/¯
Ja kiszaka kojarzę z kręcenia materiałów na temat Elden Ring. Już wtedy był irytujący (no jego zwolennicy, z jego kanału to zobaczyłem raptem kilka odcinków) swoją gadką, że grając z pomocą summonów nie doświadcza się pełni gry. Co tam, że grał buildem opartym na krwawienie. I te fikołki dlaczego w takim razie Miyazaki poświęcił summonom tyle uwagi xD