Wpis z mikrobloga

299km/h w mieście.

Na tym tagu rzadko bywają motocykle (zwykle dlatego że szybki motocykl da się kupić w cenie ładnych felg i każda małpa może mieć szybki rower przez trzy ciepłe miesiące w roku) - ale ten przejazd wyjątkowo zasługuje na uznanie 🔥💪

Kwintesencja tagu - pusta droga, żadnych postronnych osób, biegających po poboczu dzieci, rodzin w swoich kombiakach na pasie obok. Tylko pusta droga i bezpieczna prędkość. Zero zagrożenia dla kogokolwiek. Jedyne ryzyko ponosi sam kierujący ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)

Warto też zauważyć że sąd w tym wypadku nie dopatrzył się czynu zabronionego w wykonaniu autora, więc nie poniósł on żadnych konsekwencji 🤭

#szybkoalebezpiecznie - tag do obserwowania/czarnolistowania 🏁
(mamy już 319 obserwujących!)

199/365

#motocykle #polskiedrogi #motoryzacja
Atreyu - 299km/h w mieście.

Na tym tagu rzadko bywają motocykle (zwykle dlatego że s...
  • 43
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Na 299 to mu się zegar kończy, przy 295 to on jeszcze bieg zmieniał xD
Jak już wcześniej wspominałem wątpię że tyle miał, jak mam strzelać to ma zmienione przełożenie i licznik i tak mu zawyża.
  • Odpowiedz
  • 36
czyli łamanie PoRD to już w opinii sądu nie jest czyn zabroniony ?

@telemach: żyjemy w Państwie Prawa, sąd musi działać zgodnie z prawem. Żeby skazać kogokolwiek za łamanie PoRD sąd musi ustalić:
- miejsce zdarzenia (żeby wiadomo było że rzecz dzieje się w Polsce)
- czas zdarzenia (prawo się zmienia, sąd musi wiedzieć czy film ma miesiąc, rok czy 5 lat)
- kierującego pojazdem (żeby wiedzieć
  • Odpowiedz
@Atreyu: po kadrach filmu można ustalić gdzie, czas nie ma znaczenia bo czyn się nie przedawnia, kierujący sam się wskazał umieszczając nagranie oraz swój głos
  • Odpowiedz
@Atreyu: szeroki kąt szerokim kątem
Też kiedyś myślałem że takie 300 to jakaś kosmiczna prędkość i w ogóle, ale to tak nie wygląda

Może na motorze to wygląda inaczej, ale z perspektywy nawet bardzo szerokiego kąta w aucie to tak nie wygląda
  • Odpowiedz
@Atreyu: stwierdzenie „sąd w tym przypadku nie dopatrzył się czynu zabronionego” jest kłamstwem. Jak sam napisałeś, JEDYNYM powodem, dla którego nikt nie został skazany, jest fakt że nie można ustalić miejsca, czasu oraz autora. I tyle. Nadal jest to przęstepstwo, w dodatku takie, które powinno być ekstremalnie wysoko karane
  • Odpowiedz