Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Czyli wygląda na to, że @RozwiewamyTejemnice, to kolejne po @lx200 i Zielonka-cośtam konto, którego jedynym zmartwieniem są zarobki lekarzy.
O ile Zielonka to bajciarz, to widać wyraźnie, ze przez pozostałych dwóch bajkopisarzy zżera zazdrość, którą próbują ukryć pod płaszczykiem troski o społeczeństwo.
Rozwiewacz, właśnie znalazł konto rzekomo bardzo bogatego konowała. Niestety dziwnym przypadkiem znalazł je już po usunięciu (bo dorosły człowiek na pewno bardzo przejmuje się wkurzonymi wykopkami).
https://wykop.pl/wpis/81053155/realiapracylekarza-lekarski-tym-razem-historyczny-

#realiapracylekarza #lekarski

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

💌 Nasza rozgłośnia baitowa potrzebuje Twojej pomocy! Wspomóż projekt

@RozwiewamyTajemnice 0
#realiapracylekarza #lekarski
Tym razem historyczny wpis młodego lekarza popełniony zanim ktoś mu uświadomił, że plebs nie może wiedzieć o rzeczywistych zarobkach jego grupy zawodowej. Później się zorientował jak bardzo wkurzył rówieśników swoim bogactwem i usunął konto. Więcej screen'ów w komentarzach
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via mirko.proBOT
  • 0
zorganizowany-uczony-65:

zazdrość, którą próbują ukryć pod płaszczykiem troski o społeczeństwo

To podobnie jak Porozumienie Rezydentów walczące ze zwiększającym się naborem na lekarski dba o to, by sakiewki były w przyszłości wypchane jak dotąd, pod płaszczykiem dbania o poziom kształcenia (czytywałem grupę PR, więc wiem co się działo w komentarzach, jak to >180 PLN w POZ dla każdego może nagle prysnąć jak bańka, gdy pojawi się rzesza młodych tuż po stażu; zresztą
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP):

czytywałem grupę PR, więc wiem co się działo w komentarzach,

Jakieś screeny?
Bo ja kojarzę jak w czasie protestów PR domagało się zwiększenia miejsc na specjalizacjach, co stoi w sprzeczności z twoją
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
zorganizowany-uczony-65: A czy jedno przeczy drugiemu? Zwiększenie liczby miejsc na speckach, nie zwiększy ogólnej podaży lekarzy. Za to zwiększenie liczby miejsc na kierunku już tak. I dodatkowo może wysycić miejsca pracy łatwo dostępne, bo niewymagające tytułu specjalisty, a tylko PWZ. Nie mam screenów, bo nie chce mi się ich anonimizować.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP):

A czy jedno przeczy drugiemu?

Jeżeli za cel stawiają sobie zmniejszenie konkurencji to tak. Wszystkie najlepiej płatne fuchy to specjaliści. Prywatne gabinety - specjaliści. Chcesz kontrakt od NFZ - musisz mieć specjalizacje. Chcesz otworzyć przychodnię w największej dziurze - musisz mieć przynajmniej zatrudnić przynajmniej jednego specjalistę z rodzinnej. No i dodatki do pensji dla specjalistów, procedury zastrzeżone dla specjalistów itp.
A w ogóle PR jak sama nazwa wskazuje,
  • Odpowiedz