Aktywne Wpisy

adisoniusz +276
ROZDAJO 100PLN
Mirsony z racji tego że na koniec miesiąca przeprowadzam się na nowe, prawie swoje mieszkanie chciałem Was spytać o opinie. Będę się urządzał od zera stąd moje zapytanie. Co jest Waszym must have w mieszkaniu? Air fryer, rolety zewnetrzne, podstawka do robienia kupy? Bede bardzo wdzięczny za każdą rzecz i opinie. A żeby troche rozruszać tego posta oranizuje #rozdajo
2x100zł - jedna stówka dla osoby którą wylosuje mirkorandom
Mirsony z racji tego że na koniec miesiąca przeprowadzam się na nowe, prawie swoje mieszkanie chciałem Was spytać o opinie. Będę się urządzał od zera stąd moje zapytanie. Co jest Waszym must have w mieszkaniu? Air fryer, rolety zewnetrzne, podstawka do robienia kupy? Bede bardzo wdzięczny za każdą rzecz i opinie. A żeby troche rozruszać tego posta oranizuje #rozdajo
2x100zł - jedna stówka dla osoby którą wylosuje mirkorandom

źródło: image
Pobierz
zibizz1 +205
Hej, u was też są takie sytuacje że parking jest wolny a ktoś parkuje w ten sposób? U mnie jest to nagminne. Kiedyś jednej pani zwórciłem uwagę to powiedziała że nie moja sprawa.
#parkowanie #dino #biedronka #lidl #taksiezyjenatejwsi
#parkowanie #dino #biedronka #lidl #taksiezyjenatejwsi

źródło: parkowanie
Pobierz
Nie czaje dlaczego niektóre firmy oferują tylko UoP. Byłem na b2b 10 lat i nigdy nie wziąłem wolnego z powodów zdrowotnych (albo wziąłem, ale odrobiłem innego dnia). Co prawda zdrowie dopisuje, ale były dni kiedy nie czułem się za dobrze, a i tak pracowałem. A teraz jak będę na uop (nie chciałem, tak się sprawy potoczyły) to normalnie będę brak l4 nawet na katar, bo skoro mogę to czemu nie.
Ba! Nawet urlopu nie brałem rocznie więcej niż 10-12 dni roboczych, kiedy na uop będę miał 20 (za 2 lata 26), bo nie potrzebuję tyle wolnego. A teraz będę musiał wziąć 20/26 bo inaczej przepadnie.
Sami sobie to robią nie oferujac b2b. Idioci. I jeszcze tracą mnóstwo specjalistów na rynku którzy na uop nigdy nie przejdą.
#programista15k #pracait #it
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników - dziękujemy! Wspomóż projekt
85proc ludzi w it to b2b
Ttylko tutaj jest nagonka na to oraz że tylko uop
XD
I tak weźmiesz urlop to patrzą na cb jak ja złodzieja L4 to
na Elitarnej Umowie NIC nie moga ci zrobic. N.I.C
Często jesteś na uop przez outsourcing i tyle
Zmiany stanowiska to wystarczy zmiana nazwy z progrmaista na projektant oprogramowania czy inne gowno
U mnie w robocie oferta była progrmaista a umowa na projektant aystsnet czy inne gowno co dowiedziałem się jak podpisywałem umowę bo tak właśnie obchodzili to a zakres jak zwykły dev
Tyle w temacie
@Czokoszok69: jak działają progi podatkowe szukaj
@Czokoszok69: Ogólnie widzę, że nie za bardzo wiesz jak działa system podatkowy ale z KUPem spokojnie do 20k można na UoP być a z innymi zniżkami jak wiek do 26 lat, ulga na powrót albo przy wspólnym rozliczeniu z małżonkiem nawet ponad 30k można mieć.
@peoplearestrange: To samo, chyba powoli robi się to standard.
A później umowa, cyrografy, zakaz konkurencji i jazda do biura na B2B.
Gdy tylko ci przedsiębiorcy na B2B zaczeli robić dla kilku klientów naraz (główny powód B2B to taka opcja)
To co zrobiły korpo?
Powiedzieli, HOLA HOLA, tak nie będzie wracamy do