Wpis z mikrobloga

Dzień dobry, zapraszam na poranny brief dla GPW.

Systematycznie co miesiąc robię zakupy na GPW. Czy chcielibyście być o nich informowani? Potencjalna lista zakupowa byłaby przedstawiana w innej grafice, aby nie mieszać jej z briefami.

Jeśli chcesz dostawać powiadomienia o briefie zaobserwuj tag: #dziendobrygpw

P.S.
Zachęcam do wypełnienia ankiety. Jest to nasz wewnętrzny indeks badający "nastrój Wykopków" :)

#gielda #gpw
BlackBlack - Dzień dobry, zapraszam na poranny brief dla GPW.

Systematycznie co mies...

źródło: Dzień dobry GPW - 17.04.2025

Pobierz

Jak oceniasz obecną sytuację na GPW?

• Bardzo negatywnie 10.6% (53)
  • Negatywnie 14.0% (70)
  • Neutralnie 42.1% (210)
  • Pozytywnie 20.2% (101)
  • Bardzo pozytywnie 13.0% (65)

Oddanych głosów: 499

• 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Systematycznie co miesiąc robię zakupy na GPW. Czy chcielibyście być o nich informowani? Potencjalna lista zakupowa byłaby przedstawiana w innej grafice, aby nie mieszać jej z briefami.

@BlackBlack: chętnie. Ale nawet powyższe grafiki robią rewelacyjną robotę.
  • Odpowiedz
@BlackBlack: Świetna robota z grafikami. Jakimi źródłami się najczęściej posługujesz przy ich tworzeniu? Chciałbym sobie trochę więcej poczytać, bo ta grafika to super zajawka, żeby wgryźć się w temat
  • Odpowiedz
  • 1
@ZoNKeR: Oj jest tego całe mnóstwo, dlatego czasami trudno mi zdążyć z zebraniem wszystkich informacji, by zdążyć przed otwarciem naszej giełdy. Najczęściej sięgam do komunikatów z biznes.pap.pl, ale tam często jest bardzo okrojona informacja, więc gdy czegoś mi brakuje, to uzupełniam ją z pomocą Squaber.com oraz Bankier.pl i stockwatch.pl (sekcja w mediach o spółkach). Natomiast wiadomości o dywidendach i raportach szukam na Strefie Inwestorów, a wszystkie wyliczenia r/r najczęściej wyliczam
  • Odpowiedz
  • 1
@mikson123: Tak, pisałem o tym we wczorajszym briefie. Nie dałem o tym wzmianki, by nie powielać informacji, ale w sumie nie pomyślałem, że ktoś mógł nie widzieć wczorajszego briefu. Pomysle jeszcze, jak to mogę rozegrać, bo jednak ilość miejsca na informacje jest często mocno ograniczona
  • Odpowiedz