Wpis z mikrobloga

• 201
@banans mne bardziej zastanawia dlaczego kupiłeś gówniany telefon, za który mogłeś mieć mnóstwo lepiej wypasionych

- w iPhonach sprawa wygląda tak, że marketing zrył ludziom banie
  • Odpowiedz
@banans: Applowcom na długi czas sprano mózgi, że ta wielkość jest idealna i póki nie dostali iphonów z większymi ekranami srali żarem na wszystko co większe.
  • Odpowiedz
@BaldWisdom: a wiesz ze iphone zdobyl taką popularnosc przez swoją prostote? Bo jest to telefon którego targetem są debile którzy nie radzą sobie z innymi systemami? Android jest skomplikowany tylko dla kretynów. Jest poprostu bardziej rozbudowany.
To tak jakbys porównywał kalkulator z komputerem
  • Odpowiedz
@radoskor3 Znajdź mniej gówniany o mniejszych lub takich samych wymiarach, wsparciu conajmniej pięcioletnim i żeby można było na nim uruchamiać współczesne aplikacje, więc „telefon dla seniora” odpada.
  • Odpowiedz
@stara_biauka_ iPhone zdobył popularność przedewszystkim przez to że IOS jest stabilny. Żaden profesjonalista nie ryzykowałby pracy na windzie. I ta sama opinia dotyczy telefonow- ich są stabilne i bezpieczne w porównaniu do androida xD

Jeżeli dla ciebie targetem dla debili są filmowcy, graficy czy muzycy to ok ale poprostu jesteś ruskim z androidem bo cię nie stać i plujesz na tych co ich stać xd

Taki wykopek co robi sobie zdjęcia
  • Odpowiedz
@Kolegiusz: człowieku projektuje w windzie i nigdy nie miałem problemów o których ty mowisz. Jeden z telefonów z androidem mam od 7 lat ktory jest codziennie włączony i nigdy mnie nie zawiódł.
Korzystam równolegle z ios i androida i prostota ios aż męczy. Dla debili jest to zbawienie. Ja wole bardziej rozbudowane systemy
  • Odpowiedz
@stara_biauka_ radzę sobie z linuxem na codzień w robocie też mam do czynienia z linuxem i lubię tenis ystem nie przeszkadza mi jego mityczny „nieprzyjazny dla użytkownika” sposób użytkowania.
Ale w telefonie Androida nie zdzierżę. Ma to po prostu działać. Srajfon pod tym kątem jest po prostu bardzo dobrym systemem.
A „możliwości” to ja chcę mieć w systemie operacyjnym mojego komputera, a nie ulegać jak większość ludzi na Win 11 XD.
  • Odpowiedz
telefon którego targetem są debile

@stara_biauka_: hlip hlip nie mogę postawić lineageos i MIEĆ KONTROLI powtarzam MIEĆ KONTROLI nad systemem XD
Bo wcale to, że iPhone to po prostu topowe urządzenia robiące świetne zdjęcia i filmy i po prostu robiące robotę nie ma żadnego znaczenia :)

• Odpowiedz
@apeee: korzystam na codzien z androida iphone i na kompie windowsa i ios dalej będe powtarzał że ios jest dla debili.
Jeśli masz 2 klepki więcej od konia to i windows i android nie będzie dla ciebie problemem
  • Odpowiedz
telefony z 4 calami i uważane były za wygodne

@banans: ogólnie to one były większe przez ogromne ramki. Wraz ze zmniejszaniem ramek zwiększał się ekran, niestety w nierównych proporcjach. Również niestety ale przeciętny człowiek używa telefonu jako głównego narzędzia do konsumowania mediów, w takim przypadku duże ekrany maja sens.

Jestem użytkownikiem który używa telefon do wszystkiego ale nie do konsumowania treści, zwyczajnie wolę używać laptopa/PC. Dla mnie mały telefon z
  • Odpowiedz