Aktywne Wpisy

wiesiu2 +191
CyberFolks właśnie próbowało "po cichu" podmienić mi pakiet serwera. Budzę się rano, a w skrzynce mail z informacją o kończącej się usłudze i fakturą na 1 099,00 zł netto – za hosting „wp_FLY”, którego nigdy nie zamawiałem. Loguję się do panelu, a tam okazuje się, że zamiast dotychczasowego pakietu za 699 zł netto, nagle mam coś droższego o 400 zł. Tego typu zagrywki kojarzyły mi się dotąd z #homepl czy

źródło: cf
Pobierz
ekizaa +94
Ja to tylko tu zostawię, komentarze pod tym wrzucę później xdd

źródło: 1000027670
Pobierz
Wszystkie filozofie są tylko tworami umysłu. Jeszcze nigdy żadna doktryna nie doprowadziła do prawdziwej istoty rzeczy.
źródło: Nagarjuna_with_84_mahasiddha_cropped (1)
PobierzŻe rzeczywistość jest materialna to tylko idea. I tak samo że rzeczywistość jest duchowa, to również tylko idea.
A tak naprawdę, rzeczywistość nie jest ani materialna, ani duchowa. Rzeczywistość jest i tutaj następuje klaśnięcie w dłonie
Idem per idem. To samo definiujesz przez to samo.
@szachrai: Definicja to wypowiedź określająca znaczenie danego wyrażenia lub pojęcia poprzez wskazanie innego wyrażenia, które oddaje jego sens. Pełni funkcję narzędzia językowego, które eliminuje wieloznaczność, precyzuje zakres pojęć.
Dalej mi się już nie che.
To nie idem per idem, bo nie próbuję niczego definiować. Nie chodzi o wyjaśnianie przez to samo, tylko o wskazanie, że sama potrzeba definicji wynika z esencjalnego nawyku myślenia – którego właśnie próbuję się pozbyć.
Współzależność nie jest definicją, tylko ontologicznym stanowiskiem. Nie „co to jest?”, tylko „jak się wydarza?”. Nie jako rzeczy, tylko jako relacje,