Aktywne Wpisy

Sonny86 +409
źródło: temp_file1501927544366908963
Pobierz
kurczakos1 +51
Wczoraj Mirek @Leicester wspominał, że chyba nie było pite po lajcie, ale zorientowałem się, że prawdziwy stan facjaty będzie do zaobserwowania dzisiaj. Nie myliłem się XDDD
Przecież najwięksi menele z Drezdenka i Trzebnicy lepiej wyglądają xD
#raportzpanstwasrodka #popaswpieprz
Przecież najwięksi menele z Drezdenka i Trzebnicy lepiej wyglądają xD
#raportzpanstwasrodka #popaswpieprz
źródło: 1000066131
Pobierz

Z perspektywy średniego konsumenta, wybór samochodu elektryczengo to debilizm.
Tutaj założone obliczenia
1. Średni koszt za kWh energii w Polsce to 1.09 PLN.
2. Średni koszt za litr diesla to 6 PLN za litr.
Jak myślicie, już teraz koszt elektryczność poszedł w górę ostro w calej Europie... co myślicie się stanie jak kazdy będzie używał EV i obciązenie sieci elektrycznej skoczy +30% i będzie trzeba, nie dość, że tę energię skądś wziąć, to robić ulepszenia sieci energetycznej? Koszty tego idą nie w miliardach, a tryliardach. A to na obrazku jest liniowe i stałe w czasie. W rzeczywistości byłoby dużo gorsze.
W ogóle jaka przeciętna osoba robi takie przebiegi? Używam auta tylko do robienia zakupów, bo do wszystkiego innego wygodniejsze i ekonomiczniejsze są pociągi albo samoloty.
Może jak używacie auta jako taksówki to się opłaca elekryk, bo wtedy robicie super duże przebiegi. Ale jeśli używacie auta średnio lub mało to w ogóle nie ma tutaj żadnego zastanawiania się. Marnujecie pieniadze. A co śmieszniejsze, wiekszosc ludzi shilluje elektryki do miast... gdzie sie nie robi duzych przebiegów.
#motoryzacja #samochody #samochodyelektryczne
źródło: image
PobierzAuto spalinowe nie jest wcale mniej komfortowe, niż elektryczne. Wręcz przeciwnie, bo w spalinowym nie musisz czeekać aż ci się napełni bak paliwa. Czyli dla wygody lepiej wybrać spalinowy.
Twoja opryskliwość coś mi mówi, że podświadome wiesz, że wykonałeś nieekonomicznego wyboru, i teraz próbujesz ją sobie jakoś podświadomie wytłumaczyć. No ale to twoje pieniądze, chcesz je marnować to sobie marnuj.
a
@megucchi:
no nie. to ty porownales samochody roznych segmentow, roznych marek z roznym napedem i dziwisz sie ze maja rozne ceny. nie ja. ty.
Renault Clio... który kosztuje 77k. Mogę kupić dwa Clio za tę cenę. Które są większe. I lepiej wykonane. (naprawdę fajne auta, jeździłęś?)
Zresztą wiesz ile ja paliwa bym miał za 22k? Około 3667 litrów. Corolla zużywa jakieś 5.7L/100km.
Czyli za tę kwotę mogę przejechać 64 000 km.
Zostanę przy corolli. Większe auto w
Komentarz usunięty przez moderatora
Tańsze, lepszy standard na daną cenę, dużo większy zasięg (ile bak pozwoli)
¯\(ツ)/¯
https://wykop.pl/wpis/75180629/moj-wpis-nieoczekiwanie-poszedl-w-gorace-porownani
Tesla Model 3 Standard vs Corolla 122h Dynamic
3 lata eksploatacji, 60
BTW. spamowanie lenny facem nie robi z ciebie człowieka inteligentnego, co najwyżej pokazuje braki mózgowe.
I tylko w Polsce xD
Więc co pieprzysz o
źródło: 1000020647
PobierzNo właśnie czekam, ale w międzyczasie pójdę spać
Zwroty to sam masz, a właściwie nawroty xD
Takie są ceny, musisz coś wymyślać żeby pasowało do teorii.
I nie wiem co to ma wspólnego z Norwegią
źródło: 1000020649
PobierzNie mam słów.
Komentarz usunięty przez autora Wpisu