Wpis z mikrobloga

Będę mieć do remontu dom 100m^2 w stanie deweloperkim i chciałem zapytać jak oceniacie kwotę za remont tj. 50 tys złotych gdzie 9k to połołożenie podłóg - salon i pokoje lecimy gresem, inny wygląd płytek w łazienkach i wiatrołapie. Do tego dochodzą dwie łazienki, jedna ma 2,5m^2, a druga 5,5m^2 i tu wyliczył zrobienie ich za 16k, reszta kwoty to gładź + malowanie na biało. Chłopa mam z polecenia, niby robi dobrze i w sumie cena wydaje się sensowna jak szukam kwot po ile są średnie stawki, ale pytanie na ile info w internecie jest prawdziwe. Dodam, że chodzi o okolice Lublina.
#remontujzwykopem #budujzwykopem #remont
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@preferencyjne_posty: bazując na facebookowych remontowych grupkach, kwota 50k za dwie łazienki, podłogi i gładzie z malowaniem 100m^2 domu, wydaje się niska. Ale na dwoje babka wróżyła, może ci, którzy robią taniej się z tym nie obnoszą, bo zaraz usłyszeliby wiązanki, że psują rynek. Takich asów, "którzy się cenią, a zleceń mają na dwa lata do przodu" jest mnóstwo, ale jak trzeba zrobić coś na cito to dziwnym trafem mogą zacząć
  • Odpowiedz
  • 0
@preferencyjne_posty Trochę nie w temacie, ale jednolite podłogi salon, pokoje, łazienka i wiatrołap sprawi wrażenie spójności, większej przestrzeni i jest ladniejsze moim prywatnym zdaniem( które możesz olać, bo ty płacisz i ty wymagasz) niż dzielenie powierzchni innymi płytkami.
  • Odpowiedz
@Technick20: Termin ma za dwa miesiące, a i tak kogoś przesuwa. To jest gość na zasadzie "zięć od byłego męża ciotki od strony stryja" i robił u rodziców różowej ponad dekadę temu i było dobrze, ale pewności nigdy nie ma czy liczy za dużo chociaż wygląda na konkretnego gościa. Plus daje umowę i dwa lata gwarancji w umowie co wydaje mi się raczej ewenementem w budowlance.
@Piotrek00: Wstępnie
  • Odpowiedz
To jest gość na zasadzie "zięć od byłego męża ciotki od strony stryja" i robił u rodziców różowej ponad dekadę temu i było dobrze, ale pewności nigdy nie ma

@preferencyjne_posty: No to lepiej się upewnij, jedź na obecną budowę i zobacz jak robi. Bo takich historii jak opisujesz to widziałem sporo, gdzie taki gość z polecenia, ale siódmy stopień relacji i robił u kogoś kilka lat temu, a potem się
  • Odpowiedz
gdzie 9k to połołożenie podłóg - salon i pokoje lecimy gresem, inny wygląd płytek w łazienkach i wiatrołapie.

@preferencyjne_posty: mi za polozenie plytek gresowych w garazu (24m2) i mala scianke dzialowa 3m2 zaspiewali 10k za robocizne, wiec sobie odpowiedz xD
  • Odpowiedz
Będę mieć do remontu dom 100m^2 w stanie deweloperkim

@preferencyjne_posty: to remont czy dokończenie, przygotowanie do wprowadzenia?
łazienki drogo, chyba że wraz z przeróbkami instalacji, hydrauliką, stelażami itd.
  • Odpowiedz
@bdg-bro: Dokończenie, dom jest nowy. Co do łazienek to robi tam wszystko czyli podłogi, ściany, montaż wanny, prysznica, kibli itd. Przerabiać instalacji nie będziemy w takim sensie, że przesuwać na inną stronę czy coś, podłączamy się tak jak było w projekcie.
  • Odpowiedz