Wpis z mikrobloga

Co sądzicie o #luxmed ? Szukam prywatnej opieki zdrowotnej głównie chodzi o prowadzenie ciąży dziewczyny. Zadowoleni jesteście? Robię rozeznanie, najpierw sprawdzimy jak to na nfz wygląda
#zdrowie
#ciaza
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Rkschuwdu Odnoszę wrażenie, że z powodu szerokiej dostępności pewne firmy prowadzące opiekę zdrowotną operują blisko poziomu NFZ jeśli chodzi o terminy. Oczywiście zależy jaki wybierzesz pakiet. Jeśli będziesz korzystał z pakietu VIP to na pewno będziesz zadowolony. IMO rozsądniej chodzić do ginekologa prywatnie, najlepiej takiego, który prócz praktyki poza szpitalem pracuje również w szpitalu, najlepiej takim, który sprzyja matkom z dzieckiem i porodom. https://gdzierodzic.info powodzenia i dużo zdrowia!
  • Odpowiedz
@Rkschuwdu LuxMed odmawia prowadzenia ciąży w momencie kiedy pojawia się jakieś komplikacje. Dużo lepiej znaleźć prywatnego dobrego ginekologa i u niego prowadzić ciążę.
  • Odpowiedz
  • 0
@michal-nieznany @hvd3s_ @Lonate Dziewczyna ma jakiegoś lekarza, u którego była i który prowadził ciąże jej koleżanki obie zadowolone. Facet przyjmuje właśnie w LuxMedzie.
Pytanie czy warto dopłacać do prywatnej opieki czy można mieć to samo na NFZ? Badań jest całkiem sporo i często więc robić wszystko prywatnie bez pakietu to pewnie w kupe kasy.
  • Odpowiedz
@Rkschuwdu na NFZ przysługują 3 USG w czasie ciąży, są lekarze co robią więcej, ale jednak standard to 3 USG. Też jeśli się ma spoko lekarza rodzinnego albo spoko lekarza ginekologa prywatnie to wszystkie badania krwi, moczu, zleca na NFZ bez problemu. Ja przykładowo robiłam badania z pakietu medycznego z pracy, ale ciążę prowadziłam poza pakietem u dobrego ginekologa. Miałam też problematyczną ciążę i wiem, że LuxMed by mi odmówił prowadzenia
  • Odpowiedz
@Rkschuwdu: ja prowadzę już drugą ciążę w Medicover bo mam pakiet z pracy. Mam spoko gina i jestem zadowolona, ale często słyszę, że znaleźć dobrego lekarza prowadzącego czy to w luxmed czy medicover czy cokolwiek innego to spory problem. Ci najlepsi, z największą renomą mają swoje własne praktyki i nie znajdziesz ich w żadnym pakiecie. Jeśli różowa ma już pakiet to wykorzystałabym go, jeśli musi go wykupić to chyba lepiej
  • Odpowiedz
@Rkschuwdu: A co do badań prenatalnych, to dostałam skierowanie do szpitala klinicznego do super specjalisty od USG z wszystkimi mozliwymi certyfikatami. Polecam taką opcję. Wszystko na NFZ
  • Odpowiedz
@Rkschuwdu: ja się nie zdecydowałam na NFZ, prowadzę ciążę w prywatnej klinice, u lekarza u którego leczyłam się wcześniej, również prywatnie. Badań na NFZ to miałam tylko dwa USG prenatalne, reszta badań jak i wizyty płatne. Ja mam np. USG na każdej wizycie i to daje mi komfort psychiczny także polecam jeśli dziewczyna jest z tych co się martwią. Polecam zrobić test nifty, trochę kosztuje, ale też daje większą pewność
  • Odpowiedz
@nioncia i @Lonate czy ja też mogę Wam trochę potruć d--y? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jestem teraz w drugiej ciąży, pierwszą prowadziłam u super specjalistki, teraz ona podniosła cenę za wizytę do 450 zł a ja zyskałam dostęp do luxmedu. Stąd myślę nad tym, żeby prowadzić ciążę trochę u mojej starej gin, a trochę w luxmedzie i w luxmedzie mieć kartę ciąży żeby mieć dostęp do
  • Odpowiedz