Wpis z mikrobloga

Witam!

Ta seria wpisów będzie poświęcona wyłącznie bukmacherom na których miałem przyjemność lub jak się okaże w przyszłych wpisach nieprzyjemność grać w ostatnim czasie.

Na pierwszy ogień będzie jeden z najpopularniejszych bukmacherów w Polsce, a mianowicie Fortuna.

Daruję sobie wątków od kiedy działa bukmacher czy skąd się wzięła jego nazwa, a skupię się na tym, co każdego interesuje najbardziej, czyli strona, bonusy, oferta itp.
Wszystko będzie podlegało skali 1-10 i punktem odniesienia będzie dla mnie reszta bukmacherskiej stawki, która będę Wam przedstawiać, o ile takie wpisy się przyjmą.

1. Strona, rejestracja, weryfikacja (ocena 10/10)

Na Fortunie nie miałem większych problemów z rejestracja konta, trwało to do paru godzin z uwzględnieniem weryfikacji (zdj. Dowodu osobistego) i dodaniem konta bankowego.

Sama strona była w tamtym czasie łatwa w nawigacji i obecny wygląd także taki jest. Jestem zwolennikiem wersji przeglądarkowej, chociaż i aplikacja nie sprawiła mi trudności.

2. Oferta, kursy, zdarzenia i wypłaty. (5/10)

Oferta bukmachera zawiera dość podstawowe zdarzenia i jedynie bardziej medialne mecze mają rozbudowaną ofertę i np. typy dotyczące zawodników itp.
Często brakowało mi interesujących zdarzeń, szczególnie w ofercie LIVE - do której przejdę w osobnym punkcie.

Kursy na Fortunie są stosunkowo niskie na tle konkurencji i np. grając tutaj typ z kursem 1.35, jesteśmy w stanie znaleźć identyczne zdarzenie u innego buka z kursem ok. 1.44, a więcej takich zdarzeń robi już różnice w kursie całkowitym.

Wypłaty są natychmiastowe i nie drążą specjalnie tematu, nawet gdy ktoś nie obróci w pełni wpłaconej kwoty, daje to oczywiście pole dla oszustów obracających hajs, ale bardziej mam w głowie przypadki, gdy gracz odruchowo wpłacił za dużą kwotę lub po prostu jego zaplanowane zdarzenie się zamknęło.

3. BONUSY (10/10)

O sekcji bonusowej to mógłbym napisać osobny wątek, a jak ktoś ma dobrą pamięć, to z pewnością kojarzy przynajmniej z 5 wątków, gdzie je rekomendowałem.

Fortuna nieco skomplikowała graczom życie i teraz zamiast punktów FKP(?) wprowadziła system freebetów.

O co chodzi?
Przykładowo bonus typu zagraj za 30 PLN, a otrzymasz 30 PLN - kiedyś nagroda była wypłacana w formie punktów i cwani gracze łatwo obracali go na 1.14 kursie i wypłacali lub po prostu na pewnym zwrocie. Teraz bonus to freebet 30 PLN, który trzeba zagrać np. po kursie 2.5, istnieje zatem spora szansa, że gracz przegra i kupon macierzysty i przypisany do niego freebet.

Niemniej jednak oferta bonusowa jest zdecydowanie najlepsza i bezkonkurencyjna.

Po prostu nie ma drugiego takiego bukmachera, który umożliwiałby wygrywanie kasy z minimalnym wkładem własnym lub i bez niego.

Mowa tutaj o różnych konkursach typu "wybierz bonus 1 lub 2", co jest obecnie na ich stronie. Nie wpłaciłem przez ten czas ani zł, a wygrałem m.in kasę za zagrany freebet, potem z 2 zł wygrałem snajpera, gdzie zyskałem 5x 10 zł we freebetach itp. itd.

Gdy miałem przerwę od tego bukmachera, to regularnie otrzymywałem ciekawe bonusy, które naturalnie miały mnie zachęcić do powrotu, ale przy okazji zawierały niewielki ryzyko topienia kasy, szczególnie przy mojej asekuracyjnej taktyce.

4. Oferta LIVE i ogólnie where wady? (Ocena 2/10)

LIVE na Fortunie to moja największa bolączką, głównke ze względu na masakryczne lagi, które były u mnie widoczne zarówno na laptopie, jak i telefonie. Dodając do tego fakt, że kursy i oferta nie zachęca, to w zasadzie omijam je kosztem bukmachera, który przy większych kursach daje także opcje live bez podatku (Betclic). Jedyne co mi się podoba, to wygląd strony , możliwość dodania kilku meczów jako ulubione, gdzie mamy je ładnie na samej górze. Problem w tym, że sobotnie czy niedzielne granie było dla mnie irytujące i zazwyczaj wybierałem mniej medialne okresy.

Kolejna wada jest to, że fortuna, jak i wiele innych buków zastępuje ludzi robotami i musimy wręcz prosić o kontakt z człowiekiem, bo domyślnie łączy nas z botem przy kontakcie online.

Innym minusem jest to, że wygrane zakłady są często rozliczane z dużo większym opóźnieniem niż te przegrane, bywały zwłoki czasowe nawet do kilku dni.

Reasumując,
Fortuna pod kilkoma względami zjada konkurencję, jednak ma też swoje mankamenty, które są z nimi lata. Jeśli lubisz bezpieczna grę lub ograniczasz się do bonusów, to tutaj będzie ci z pewnością dobrze. W sytuacji gdy preferujesz zakłady LIVE, to raczej szukałabym innego bukmachera (lagi, słaba oferta)

Ogólną ocenę bukmachera wyznaczyłbym na 7 i z czystym sumieniem mogę go polecić.

Jeśli podobał Wam się wpis, zostawcie symboliczny plusik lub komentarz. Będzie to dla mnie sygnał w jedną lub drugą stronę czy warto kontynuować tą serię.

Jeśli coś jest niejasne lub są pytania, to także śmiało pisać, zazwyczaj piszę na spontanie i nie ustrzegam się baboli czy literówek.

https://www.facebook.com/groups/555577691603210/

https://twitter.com/lucaxx95_

Pozdrawiam

#bukmacherka #gownowpis #pilkanozna
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Luca199491: na razie nie odczytałem wszystkiego przejrzałem tak pogłębnie. Powiem ci że zawsze najbardziej rozwalają mnie bonusy. Kiedyś kłóciłem się z kolegą bo mówił że na stsie zapłacone 50 zł dostał 150. To mówiłem że kiedyś to się opłacało jak nie trzeba było tego hajsu obracać tylko jeden raz i nie liczył się kurs. Chłop żeby dostać upragnione 100 zł darmowe. Musi po prostu postawić zakładu za 450 zł o
  • Odpowiedz
  • 1
@razdwatrzy55: ja głównie operuje na kopanej i często brakowało mi zakładów na kartki czy różne w LIVE, z takich detali to jeszcze sobie przypomniałem, że trzeba zaznaczyć, że akceptujemy zmiany kursów, bo możemy dać 'zagraj', a po chwili wyskoczy, że typ nie zagrany bo kurs uległ zmianie, a niekiedy taka zwłoka czasowa to po prostu nie wykorzystanie typu.
  • Odpowiedz
  • 1
@damian-kwiatek-bosakvcza567: no in większe kwoty przewijają się w bonusach, tym większy szwindel niestety. Ludzie wraz z depozytem nie zdają sobie sprawy z tego, że właśnie postawili na stół swoje realne środki, które może szczęśliwie obrócą w zakładzie lub stracą wszystko. Dla mnie każdy bonus, który zawiera w nazwie obrót, 3 razy i więcej i po kursie +3 to z automatu Red flag.

Będąc na forum bukmacherskim mialem okazję często otrzymywać
  • Odpowiedz
Zobacz ogólnie na tą patologię bukmacherską. Sponsorują Fortuna pierwsza liga. Na początku mówię że ja gadam przez dyktafon bo nie chce mi się pisać bo jestem na telefonie. Prawie każdy klub naszej ligi ma sponsora bukmacherskiego. Tylko STS Fortuna i jakieś jeszcze trzeci. Teraz jest tak że nawet forbet wstawia maszyny. Leży tą patologię fame MMA sponsorowani przez betclick.

https://www.facebook.com/share/p/15WXWozwRK/

Zagraniczny bukmacher źle bo nie płaci się 10% podatku A przepraszam dawno
  • Odpowiedz
Szczerze zaczelem korzystać z betexplorer. I wyszukiwać 3za3. To powiem Wam że na próbę grałem kursy ok. 2.5. gdyby nie czynił ludzki(czasem pazerność) to był miał lepsza skuteczność niż 3/3 w kuponach 4/7 solo. Zaraz po wrzucam ocb.

Tu Finlandia , kurs na jokerit 3.55 wygraną z karnymi włącznie. 2.3 ok na + 0.5, przegrana w dobrywce.
damian-kwiatek-bosakvcza567 - Szczerze zaczelem korzystać z betexplorer. I wyszukiwać...

źródło: 1000014199

Pobierz
  • Odpowiedz
@Luca199491: A swoją drogą co do fortuny. Szczerze mówiąc tak jak pisałeś o bonusach i tak dalej to mam to po prostu gdzieś. To dla mnie są ważniejsze są niższe marże. Kiedyś oglądałem mecz tenisa , i na live jest chat. Poczułem się jakbym oglądał ShowUp.

Ogólnie w stacjonarnych bukmacherach zastanawiało mnie jak osoba która przyjmuje odemnie kupon. Mówi do mnie ale przecież pan jedno zdarzenie postawił na dwóch kuponach.
  • Odpowiedz