Aktywne Wpisy

cassiopei +208

źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
Zuzka_Cala_Ta +223
Frank Walter - malarz zakazany przez Wykop bo jego nazwisko "promuje nazizm"
Frank Walter - malarz, pisarz, artysta pochodzący z Antigui. Niestety nazywa się niewłaściwie i zdaniem moderacji wykopu jego imię i nazwisko promuje nazizm, więc trzeba go prewencyjnie zakazać.
Był niezwykle utalentowany zarówno jako pisarz, jak i artysta, ale jego niezaprzeczalny geniusz był naznaczony urojeniami o arystokratycznym pochodzeniu – wierzył bowiem, że jego biali przodkowie, będący właścicielami niewolników, łączą go z europejskimi rodami
Frank Walter - malarz, pisarz, artysta pochodzący z Antigui. Niestety nazywa się niewłaściwie i zdaniem moderacji wykopu jego imię i nazwisko promuje nazizm, więc trzeba go prewencyjnie zakazać.
Był niezwykle utalentowany zarówno jako pisarz, jak i artysta, ale jego niezaprzeczalny geniusz był naznaczony urojeniami o arystokratycznym pochodzeniu – wierzył bowiem, że jego biali przodkowie, będący właścicielami niewolników, łączą go z europejskimi rodami

źródło: obraz_2025-06-08_105841132
Pobierz
Szukam mieszkania w Warszawie do 800 tysięcy ze wszystkim. W tej cenie są jakieś dwupokojowe mieszkania w peryferyjnych dzielnicach z dojazdem do centrum komunikacja 35-40 minut.
Znalazłem piękną działkę (1500 m2), z piękna okolicą, otoczona lasami i z bliskością zalewu na totalnym zadupiu. Do najbliższego sklepu 18 km samochodem. Do Warszawy 40 km (około 25 minut - w pobliżu jest droga ekspresowa). Działka 200 tysięcy + budowa domu około 600.
Co byście wybrali? Do pracy samochodem miałbym podobnie, po pracy głównie chodzę na siłownię (mogę ją zrobić w domu) i w weekend jadę do centrum.
#nieruchimosci #budowadomu #dom #mieszkanie
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
🧙🏻 Prowadzę anonimowe mirko już 2 lata, ale nikt mi nie pogratuluje, bo jestem ze wsi. Wspomóż projekt
Co byście wybrali
Ok xD ale nie wiem czy efekt wyjdzie taki jak sie spodziewasz + chyba sam będziesz wszystko robił
@pawello987: Pytam całkowicie nieironicznie, ile razy w miesiącu chodzisz do Teatru? Bo to zawsze sztandarowy argument za kurnikeim w mieście.
Możliwe że ja jestem jakimś chamem bez szkoły ale w teatrze byłem raz, a do kina z różową próbujemy się wybrać od kilku miesięcy ale totalnie nie ma tam już nic ciekawego, większość nowych
@mirko_anonim: o naiwny xDDD
Do tego jak planujesz dzieci to im zrobisz piekło, bo będą "tymi co zawsze muszą iść na autobus/pociąg do domu i nie pójdą po szkole na picke", co "ich zawsze mame/tate przywozi rano o 7 nawet jak mają na ósmą" i z którymi trzeba się umawiać na wyjście gdziekolwiek jak ze starymi dzieciatymi parami 30+
40km
Może ty jesteś jakimś abstynentem, ale większość ludzi jak spotyka się ze znajomymi to pije. I pozostaje taxi.
@Zabi96: I jak często ci znajomymi wpadają? Bo u mnie ci co się wyprowadzili poza Wawę non stop błagają nas o przyjazd, ale ja się nie będę tarabanić godzinę w jedną stronę i jeszcze spać na cudzej kanapie jak mogę z innymi
@pianinka: To pokaż mi mieszkanie dwupokojowe poniżej 800 tysięcy z wykończeniem i miejscem postojowym 10 minut tramwajem do centrum w Warszawie. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ale np. Bielany/Bemowo za 600-800 tysięcy spokojnie można dostać 40-50m2 i masz 10 minut na Żoliborz/Plac Wilsona albo 20 minut do centrum.
@pianinka: To pokaż mi 50 m2 wykończone, z miejscem postojowym za 800 tysięcy tam gdzie piszesz 20 minut do centrum komunikacją. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
A termomix też ma być na wyposażeniu? Masz kilka pierwszych z brzegu z olx, na Mokotowie czy Bielanach bez problemu da się znaleźć mieszkania za te 15-16k/m2, wiadomo, że jeden będzie wolał kupić 100k taniej i parkować pod blokiem, a drugi dać 50k drożej i mieć 5 minut bliżej do centrum.
849 tys, 27 minut tramwajem bezpośrednio na Plac Zbawiciela,