Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Szukam mieszkania w Warszawie do 800 tysięcy ze wszystkim. W tej cenie są jakieś dwupokojowe mieszkania w peryferyjnych dzielnicach z dojazdem do centrum komunikacja 35-40 minut.

Znalazłem piękną działkę (1500 m2), z piękna okolicą, otoczona lasami i z bliskością zalewu na totalnym zadupiu. Do najbliższego sklepu 18 km samochodem. Do Warszawy 40 km (około 25 minut - w pobliżu jest droga ekspresowa). Działka 200 tysięcy + budowa domu około 600.

Co byście wybrali? Do pracy samochodem miałbym podobnie, po pracy głównie chodzę na siłownię (mogę ją zrobić w domu) i w weekend jadę do centrum.

#nieruchimosci #budowadomu #dom #mieszkanie

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

🧙🏻 Prowadzę anonimowe mirko już 2 lata, ale nikt mi nie pogratuluje, bo jestem ze wsi. Wspomóż projekt

Co byście wybrali

• Mieszkanie 23.6% (17)
  • Dom 76.4% (55)

Oddanych głosów: 72

• 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim nie bardzo wierzę w te 25 minut na dojazd. Lepiej sprawdź to dobrze. Weź pod uwagę koszty utrzymania drugiego samochodu bo jeden z bombelkami pewnie nie wystarczy. Stracony czas na dojazd wszędzie jak tylko chcesz coś załatwić. Fakt że żyjesz na wsi a w Warszawie tylko pracujesz, już nie będzie ci się chciało tak ochoczo jechać do kina czy teatru mieszkając na wsi. Podobnie żeby się napić że znajomymi, problem
  • Odpowiedz
już nie będzie ci się chciało tak ochoczo jechać do kina czy teatru mieszkając na wsi

@pawello987: Pytam całkowicie nieironicznie, ile razy w miesiącu chodzisz do Teatru? Bo to zawsze sztandarowy argument za kurnikeim w mieście.
Możliwe że ja jestem jakimś chamem bez szkoły ale w teatrze byłem raz, a do kina z różową próbujemy się wybrać od kilku miesięcy ale totalnie nie ma tam już nic ciekawego, większość nowych
  • Odpowiedz
Do Warszawy 40 km (około 25 minut - w pobliżu jest droga ekspresowa)

@mirko_anonim: o naiwny xDDD
Do tego jak planujesz dzieci to im zrobisz piekło, bo będą "tymi co zawsze muszą iść na autobus/pociąg do domu i nie pójdą po szkole na picke", co "ich zawsze mame/tate przywozi rano o 7 nawet jak mają na ósmą" i z którymi trzeba się umawiać na wyjście gdziekolwiek jak ze starymi dzieciatymi parami 30+

40km
  • Odpowiedz
@Zabi96 naiwne myślenie że znajomi będą się tłuc na wieś kilkadziesiąt minut. Raz może dwa przyjadą ale nie licz na jakieś regularne spotkania. Ty będziesz musiał dojechać do reszty towarzystwa do miasta.
Może ty jesteś jakimś abstynentem, ale większość ludzi jak spotyka się ze znajomymi to pije. I pozostaje taxi.
  • Odpowiedz
otkanie ze znajomymi? Nie ma problemu, zapraszam ich na grilla i nocuję w pokoju gościnnym i wszyscy są szczęśliwsi niż jakby siedzieli na schodkach nad wisłą z browarem

@Zabi96: I jak często ci znajomymi wpadają? Bo u mnie ci co się wyprowadzili poza Wawę non stop błagają nas o przyjazd, ale ja się nie będę tarabanić godzinę w jedną stronę i jeszcze spać na cudzej kanapie jak mogę z innymi
  • Odpowiedz
podjechać 10 minut do fajnej knajpki i na spokojnie wrócić do domu o normalnej porze.

@pianinka: To pokaż mi mieszkanie dwupokojowe poniżej 800 tysięcy z wykończeniem i miejscem postojowym 10 minut tramwajem do centrum w Warszawie. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@ArtBB: Ja nie kupiłam za 800 tysięcy, ale akurat fajne knajpki w Warszawie nie są tylko w centrum.

Ale np. Bielany/Bemowo za 600-800 tysięcy spokojnie można dostać 40-50m2 i masz 10 minut na Żoliborz/Plac Wilsona albo 20 minut do centrum.
  • Odpowiedz
Bielany/Bemowo za 600-800 tysięcy spokojnie można dostać 40-50m2 i masz 10 minut na Żoliborz/Plac Wilsona albo 20 minut do centrum.

@pianinka: To pokaż mi 50 m2 wykończone, z miejscem postojowym za 800 tysięcy tam gdzie piszesz 20 minut do centrum komunikacją. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@ArtBB:

A termomix też ma być na wyposażeniu? Masz kilka pierwszych z brzegu z olx, na Mokotowie czy Bielanach bez problemu da się znaleźć mieszkania za te 15-16k/m2, wiadomo, że jeden będzie wolał kupić 100k taniej i parkować pod blokiem, a drugi dać 50k drożej i mieć 5 minut bliżej do centrum.

849 tys, 27 minut tramwajem bezpośrednio na Plac Zbawiciela,
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: My 5 lat temu wyprowadziliśmy się z Warszawy w okolice Zalewu Zegrzyńskiego. Zbudowaliśmy dom. Żyje się wspaniale, niczego nam nie brakuje. Chcemy iść do kina czy teatru, na spacer lub kolację do stolicy? Żaden problem - auto albo uber, zero problemu. Chcemy iść na imprezę czy koncert? Jaki problem wynająć sobie pokój w hotelu ze śniadankiem? Żaden. Dzieci mają bardzo fajną szkołę z dużym zapleczem sportowym oraz basenem, do
  • Odpowiedz
@pawello987: a czego współczujesz? tego, że nie boli mnie żeby wydać 300-400zł za komfort? Za to, że idę na koncert czy gdzie tam sobie wymyślimy, po idziemy na kolację, wino i bez spiny wracam do hotelu gdzie się wysypiam, jem rano śniadanie i bezpiecznie wracam do domu? dla mnie to nie powód do współczucia, ewentualnie do zazdrości.
  • Odpowiedz
@YetiKotleti współczuję że potrzebujesz ogarnąć tyle rzeczy na najprostsze pójście do kina czy teatru. Jak ja mam ochotę pójść do kina to rezerwuje na daną godzinę i idę do kina 25 minut spacerkiem a później wracam do domu. Nie obchodzi mnie żaden hotel ani dojazd.
  • Odpowiedz
@pawello987: No i spoko, każdy żyje jak chce. Ja kocham mój dom na wsi ponad wszystko dlatego znalazłam sobie komfortowe dla mnie rozwiązanie na korzystanie z uroków miasta. Nie współczuj mi złośliwie to nie jest potrzebne. Miłego dnia
  • Odpowiedz