Wpis z mikrobloga

meanwhile 2 bańki w Łodzi

@affairz:

Uwielbiam patrzeć na ten trend podmiejskiego budowania. Potem zdziwienie, że korki jak wszyscy do roboty jadą autem, bo zbiorkomu ni ma. Nie wspominając o tym jak okaże się, że takie gołe pola to jednak nie dla ozdoby tylko do nawożenia są.
  • Odpowiedz
@affairz: Park krajobrazowy wzniesień Łódzkich, czegoś ty się spodziewał nie sprawdzaj nawet Łagiewnik Rudy Pabianickiej albo Starowej góry. Chcesz tanio to masz Ozorków Grotniki jakieś. Z nowosolnej masz dobry wyjazd na Łódź i A2, a z tej malagi to co? Ryanair przestanie tam latać i jesteś w dupie po środku niczego. Chyba, że będziesz samochodem jechał 3500km a znam takich agentów co tak robili.

Plus ziemia w hiszpanii jest w
  • Odpowiedz
@4ntymateria: Ja pracuję głównie zdalnie, pewnie mógłbym nawet tam mieszkać. Ale dopiero po odchowaniu dzieci - znam hiszpański, ale one tylko angielski, więc w szkole tak szybko by sobie nie poradziły. No i do najbliższej szkoły podstawowej w Arenas jest 6km przez góry, do liceum chyba trzeba jechać do Malagi 31 km. Więc jeszcze przez kilka lat byłbym dla moich dzieci taksówkarzem. I jeszcze - działeczka 5000m² może i spora
  • Odpowiedz
Malaga to wypizdów, a Łódź nie? XDDDDDD

@json-derollo: Malage to chyba widzialo tylko w swoim dystrykcie, jak apartamenty w Torrevieja sa Alicante xD Wielokrotnie przegladalem sobie w Hiszpanii w roznych rejonach ogloszenia agencji nieruchomosci (tak, tam tez jest ta patologia) i nie jest az tak kolorowo. Choc nie oznacza to, ze w Polsce ceny nie sa chore.
  • Odpowiedz
@affairz: widziałem ten post, ale po dłuższym googlaniu okazało się, że dojazd nie jest za fajny, a jeszcze jest spory problem z dostępem do wody i trzeba ogarniać jakieś beczkowozy. Nie doszukałem się jak wygląda temat z kanalizacją, ale też podejrzewam, że jest lipa. Dobre nieruchomości o takim metrażu w tym regione to jednak chodzą po 2mln euro :( w tej cenie to można mieć jakiegoś segmenciaka z małą działką.
  • Odpowiedz
@affairz: To jest marzenie, miec na 100% zawsze zdalna prace i kupic w jakims cieplym kraju poza miastem taka chate. Robota zapewniona, do sklepu samochodem bez problemu, wiekszosc zamowien sie robi online i tak, nad morze blisko, mozliwosc codziennych spacerow po gorach. Cos pieknego. Ludzie p------a ze zle bo nie bede mogli do obsranej zabki isc na pieszo w pieknej Lodzi xD A jesli ktos mowi ze ta chata to
  • Odpowiedz
@DzekiTheDog: Kilka postów powyżej jest link do facebooka i są zdjęcia wykończenia. Linkowali też film na youtube. Nie wiem co jest nie tak z tamtym wykończeniem wg Ciebie.
Jak dla mnie to typowo chata na wynajem pod turystów, o czym świadczą napisy w kilku językach na ścianach. Nikt tam nie mieszka na codzień.
  • Odpowiedz
@projektant_doktorant: wszystko z wykończeniem jest w porządku - szkoda tylko że wygląda jak sprzed 25 lat w domu za 2 miliony.
W okolicy turyści znajdą oferty w wysokim standardzie i albo zrobisz remont, albo będziesz liczył na tani wynajem. Zresztą nie wiem czemu do mnie akurat piszesz. Ja tylko napisałem, że życzę powodzenia kupującemu jeśli chce tam zamieszkać.
Nawet jak to jest tylko pod wynajem to żeby mieć z tego
  • Odpowiedz
@br0da

@4ntymateria: Ja pracuję głównie zdalnie, pewnie mógłbym nawet tam mieszkać. Ale dopiero po odchowaniu dzieci - znam hiszpański, ale one tylko angielski, więc w szkole tak szybko by sobie nie poradziły. No i do najbliższej szkoły podstawowej w Arenas jest 6km przez góry, do liceum chyba trzeba jechać do Malagi 31 km. Więc jeszcze przez kilka lat byłbym dla moich dzieci taksówkarzem. I jeszcze - działeczka 5000m² może
  • Odpowiedz
@DzekiTheDog: Pisałem do Ciebie, bo po prostu chciałem wiedzieć, co z tamtym domem wg ciebie jest nie tak, jeśli chodzi o wyposażenie. Wg mnie wszystko wygląda na zdjęciach spoko i tyle. Szału i efektu "glamur" jak w domu nowobogackiego wsioka - dorobkiewicza się nie spodziewałem. Przepraszam, że zmarnowałem czas jaśniepana, który lepsze chaty wynajmował...
  • Odpowiedz
@projektant_doktorant: ok, źle cię zrozumiałem w takim razie. Przyzwyczajony jestem, że na wykopie ludzie lubią się p-----------ć nawet do najmniej kontrowersyjnego komentarza i źle zareagowałem.
Środek tego domu - jeśli chciałbyś w nim zamieszkać - pozostaje kwestią gustu. Jeśli chciałbyś go wynająć to patrząc na konkurencję dookoła byś musiał albo mieć niską cenę wynajmu co by dawało bardzo niską stopę zwrotu albo byś musiał w niego włożyć sporo kasy.
Inwestycyjnie
  • Odpowiedz