Wpis z mikrobloga

@affairz i to trzeba pokazywać debilom co propagują pracę w biurze tam gdzie nie trzeba za milion pewnie masz ultra zajebista chatę na której starlink ci będzie działać i żyć niższym kosztem jak król (sam pracuję zdalnie i mam fajny dom na zadupiu w cenie kawalerki w Warszawie )
  • Odpowiedz
@affairz: W Łodzi ogrzewanie miesięczne - 2k zł, kombinujesz z pompami ciepła, fotowoltaiką, magazynami, inwestujesz 100k, żeby przyoszczędzić na rachunkach. Malaga - 16 stopni w styczniu, cena prądu regulowana przez rząd - 0,124/kWh
  • Odpowiedz
w Maladze

@affairz: Jedyne 50 km pod Malagą XD
No i należałoby porównać koszty wybudowania domów w obu krajach. Bo tam budujesz bezpośrednio na skale, nie przejmujesz się izolacją, trzyszybowymi oknami czy podłogówką. Domy tam mają ściany z samych cegieł, a zimą ogrzewane są klimakonwektorami lub kominkiem.
Nie twierdzę, że dwie bańki za dom w Nowosolnej jest ok, ale porównuj uczciwie
  • Odpowiedz
  • 11
Nie twierdzę, że dwie bańki za dom w Nowosolnej jest ok, ale porównuj uczciwie

@mayek: nie twierdzę, że wybudowanie tego domu w Hiszpanii kosztowało tyle samo, pewnie nie. bardziej porównuję że jak ktoś nie ma lokalnych zobowiązań (dzieci, firma) to za taką samą kasę może żyć w Europie na wielokrotnie wyższym poziomie, widoki z tej chałupy są niesamowite, a w Łodzi masz widok na depresję i tuje sąsiada 5m dalej,
  • Odpowiedz
wielokrotnie wyższym poziomie

@affairz: Tak, nieruchomości na prowincji są tańsze niż w aglomeracjach miejskich.
Tak, nieruchomości na południu Europy są tańsze niż na północy.
Tak, w miastach zazwyczaj nie ma takich widoków jak w górach.
Ameryki
  • Odpowiedz
@affairz: to zdjęcie z basenem dziwnie striggerowało mój lęk wysokości i od samego patrzenia spociły mi się dłonie. Chociaż to pewnie nerwy związane z uświadamianiem sobie robaczego poziomu p0lackiego życia
  • Odpowiedz
  • 8
zdjęcie z basenem dziwnie striggerowało mój lęk wysokości i od samego patrzenia spociły mi się dłonie

@lagomorph: dlatego proponujemy bezpieczne miejsce gdzie nie będzie Pan miał ataku paniki - Łódź, Nowosolna. tam najwyżej grozi Panu atak depresji ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz