Aktywne Wpisy

Salido +1558
Minął 0. (z 66) dzień wakacji.
To już 7. edycja smutnej akcji wakacyjnego publikowania map śmiertelnych wypadków w wakacje.
Tak jak w ostatnich latach, postaram się codziennie wrzucać mapę, listę wypadków i statystyki pod tag #smiertelnewypadki (na ile pozwoli mi praca i inne obowiązki). Postaram się także porównywać liczby z tymi w poprzednim roku.
Kilka liczb z podsumowania wakacji 2024:
To już 7. edycja smutnej akcji wakacyjnego publikowania map śmiertelnych wypadków w wakacje.
Tak jak w ostatnich latach, postaram się codziennie wrzucać mapę, listę wypadków i statystyki pod tag #smiertelnewypadki (na ile pozwoli mi praca i inne obowiązki). Postaram się także porównywać liczby z tymi w poprzednim roku.
Kilka liczb z podsumowania wakacji 2024:

źródło: 1-452590_g
Pobierz
kopek +280
Kto pamieta ten super odtwarzacz tzw. "empetrójke" :) i pobieranie muzyki na kazoo lub eMule? Xd
Ja później mialem jeszcze jakąś słabą "empeczwórke " - to byl dopiero luksus xd
#gimbynieznajo #nostalgia
Ja później mialem jeszcze jakąś słabą "empeczwórke " - to byl dopiero luksus xd
#gimbynieznajo #nostalgia

źródło: FB_IMG_1751014175815
Pobierz
Umywalki nablatowe mają dla mnie taką wadę, że każdorazowe odkręcenie baterii, żeby cokolwiek zrobić, umyć ręce, zęby itp. powoduje, że woda z rąk kapie za zlew (przy zakręcaniu / odkręcaniu wody), co powoduje, że ciągle robi się syf wokół baterii. Musisz to za każdym razem wycierać albo dać tam szmatkę, co IMHO neguje cały ten nablotwy hype. Co sądzicie o tym, uważacie, że nablatowe dalej są lepsze ? A może jednak całe umywalki z baterią są lepsze, bo wtedy nie ma tego problemu? Macie jakiś #lifehack na to?
źródło: 1239-cer-bsb-co_moduo_anthracite_medium_bathroom_v2_d,qnuMpq2lq3GXrsaOZ6Q
Pobierz1. umywalki nablatowe, które mają otwór na baterię, zatem zakręcanie lub odkręcanie nie powoduje takich skutków
lub
2. Baterie na fotokomórkę, co już zupełnie nie powoduje takich skutków ;-)
lub
3. Umywalki nablatowe, do których montuje się baterię ze ściany...
@Iorem_ipsum: Paaanie, bo to olejowanie to nie raz na wieki? Przecież ten olej to go nikt z deski nie wypija, nie? ( ͡° ͜ʖ ͡°)