Aktywne Wpisy
czarrny +3
Czy Waszym zdaniem opłaca się brać AC do auta o wartości 26k? Auto będzie użytkowane w dużym mieście.
Koszt AC 1488zł.
#motoryzacja #finanse #kiciochpyta
Koszt AC 1488zł.
#motoryzacja #finanse #kiciochpyta
źródło: temp_file1182500063809495684
Pobierz
dos_badass +83
źródło: 20251130_113723
Pobierz

#linux #cka #kubernetes #devops #sysops
Największym problemem tego egzaminu jest hindus po drugiej stronie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
W maju mam egzamin z CKA, do którego zbieralem się od dawnego czasu. Mam jeszcze miesiąc przygotowań, przerobiłem podstawy K8s od Mumshada (6h), teraz robię ten jego 25h kurs CKA, zostało mi 18-20h, zastanawiam się, czy zdążę się przygotować żeby to zdać. Ale już termin przekladałem kilkukrotnie, więc
Jak o proktorów chodzi to nie pamiętam czy było to podczas CKA, czy CKAD, ale prosili mnie dwa razy o pokazanie rąk w trakcie egzaminu i byli dosyć upierdliwi jak chodzi o rzeczy w pokoju i wokół laptopa.
Trzy lata temu było też trochę łatwiej bo mogłeś
Mógłbyś powiedzieć też jak się przygotowywałeś? Robiłeś kurs Mumshada, czy może pracujesz na codzień z K8s i po prostu ogarniałeś?
Przeglądarkę i terminal trzeba uruchamiać wewnątrz tego Ubuntu.
Ja zdawałem egzamin na MacBook'u 13", co uważam, że było błędem, ze względu na te problemy ze skalowaniem obrazu, no i ogólnie dość mała przestrzeń robocza na 13".
Większych problemów nie odczułem, połączenie miałem dość stabilne.
Przed przystąpieniem do egzaminu pracowałem na co
Dzięki za link, przejrzę te zadanka w maju, bliżej egzaminu. No nic, to pozostało mi kończyć ten kurs, zabieram się za killer.sh i może się uda. Co prawda nie miałem dużej styczności z K8s do tej pory, poza resetowaniem podów (skalując repliki), ale wydaje mi się, że całkiem szybko łapię
Już jestem przyzwyczajony, żeby wynieść wszystko co możliwe z pokoju :D
Jestem tylko ciekawy, czy monitor dodatkowy będę musiał odczepiać, czy wystarczy Panu Rajeshowi, że pokaże mu, że jest odłączony od prądu. (Mam dwa monitory na stojaku i nie bardzo chce mi się go odpinać, a na certach AWS'a to przechodziło)
A tak
Teraz został skrócony do 2h, więc najbardziej obawiam się tego, że czasowo się nie wyrobię :D
Ale też tak myślę, że mumshad wystarczy. Dzięki! :D
Mój hindus kazał mi go wynieść, a telewizor musiałem przykryć kocem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Też słuszna uwaga, ta zdalna wirtualka to troche patologia, UI zabiera sporo przestrzeni, zdalny terminal był dużo lepszy.
Jak zmieniali platformę