Aktywne Wpisy
tumiwisizm +331
42 lata za mną, gdyby ktoś się mnie zapytał czy coś bym zmienił, gdybym mógł cofnąć się w czasie, to odpowiedziałbym "nie", to były zajebiste 42 lata, wszystkim Wam życzę takich.
A czego sobie bym życzył? Zdrowia, przeżycia długiego życia i aby to pozostałe było równie fajne jak to już przeżyte.
A Wam dziękuję za dobry jak i zły kontent na tym portalu i za możliwość uczestniczenia w nim.
#urodziny
A czego sobie bym życzył? Zdrowia, przeżycia długiego życia i aby to pozostałe było równie fajne jak to już przeżyte.
A Wam dziękuję za dobry jak i zły kontent na tym portalu i za możliwość uczestniczenia w nim.
#urodziny

źródło: 1000018249
Pobierz
Lolenson1888 +152
Właśnie zdałem sobie sprawę ze skali upadku tego portalu.
Przecież jeszcze kilka lat temu każda matura to była ogólnowykopowa inba, z przeciekami tematów rozprawek i festiwalem zielonek zarejestrowanych prosto z Facebooka, którzy pod prawdziwym imieniem i nazwiskiem błagali o przecieki z durszlakami na głowie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Dzisiaj rano na mój wpis o przeciekach zareagowało zaledwie 4 niedobitków
Wykop kroczy ścieżką Joemonstera - rezerwat internetowych emerytów debatujących
Przecież jeszcze kilka lat temu każda matura to była ogólnowykopowa inba, z przeciekami tematów rozprawek i festiwalem zielonek zarejestrowanych prosto z Facebooka, którzy pod prawdziwym imieniem i nazwiskiem błagali o przecieki z durszlakami na głowie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Dzisiaj rano na mój wpis o przeciekach zareagowało zaledwie 4 niedobitków
Wykop kroczy ścieżką Joemonstera - rezerwat internetowych emerytów debatujących

źródło: matura
Pobierz
Od zawsze mi wpajano,że lojalność w pracy popłaca XD
Miałam zaplanowany krótki urlop,zaledwie 3 dni. Wyjazd zaplanowany,wszystko ogarnięte.Wczoraj naczelniczka oznajmiła że z mojego urlopu nici,bo parę osób się "rozchorowało" i nie będzie komu robić ( ͡º ͜ʖ͡º).Mówię do niej że to nie w porządku,że ludzie tacy niby chorzy,a zdjęcia na FB wstawiają XD Ona mi na to, że nic mi na to nie poradzi i że żebym sobie wzięła w innym terminie. Jako że mam problemy z kręgosłupem,które notorycznie wracają to poszłam do lekarza i mam prawie 2 tygodnie zwolnienia ( ͡º ͜ʖ͡º)
Brawo niewolniku, idź pozasuwaj jeszcze więcej na swojego "chlebodawcę", na pewno doceni i będzie wdzięczny ( ͡º ͜ʖ͡º)
@troglodyta_erudyta: zawsze bawi zarządzenie firmom przez wykopka, narobiłby +5 etatów bo ktoś może iść na chore - i nie, nie twierdzę że zrzucanie odpowiedzialności na pracownika powinno mieć miejsce, ale argument przeciętnego użytkownika tego portalu zawsze ten sam kwii weź sobie więcej pracowników bo raz na ruski rok zamiast 1 chorej osoby jest 5 xD
Imo dobrze zrobiłaś. Skoro to tylko przerzucanie paczek to lojalność zachowaj dla rodziny i znajomych.
@ZmeczonaZyciem: w pracy nie ma kolegów. Jak tylko ktoś mi coś proponuje, jakieś wspolne wyjazdy, akcje etc. najpierw odpowiadam nie, potem dlaczego (czasem odwracam kolejność), a na końcu toczę bekę. W pracy nie ma kolegów, każdy każdego wydyma gdy ma tylko okazję (zagranicą też), musisz się zachowywać sztucznie, dpsko masz obrobione (albo ty obrabiasz z innymi pozostałym).
@DeltaFosBeta: takie problemy zglasza sie do gory odrazu. Raportujesz zagrozenia i robisz co w twojej mocy zeby dowiezc temat. Poco emocjonalnie do tego podchodzic. Jak kurier jedzie z paczka to przeciez go nie przycisniesz zeby szybciej dostarczyl, jak przywiezie to bedzie
@ZmeczonaZyciem: jeśli masz urlop potwierdzony przez przełożonego to wystarczy powiedzieć, że nie ma problemu, ale zgodnie z prawem prosisz o zwrot wszystkich poniesionych kosztów, które wyniosły około <tu kwota z kosmosu>. Żodyn nie każe przyjść do pracy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Robisz identycznie jak mój mąż, w tej chwili kręgosłup ma zjechany do cna plus gderającą żonę nad uchem (bo przecież ja tylko marudziłam jak prosiłam żeby zwolnił, poszedł na zwolnienie i podleczył plecy). Robił za trzech, wypłatę miał za jednego a teraz cierpi, taki interes życia chłopak zrobił.
@ZmeczonaZyciem: Bo popłaca... pracodawcy.
Na początku kariery miałem własnie takie frajerskie podejście, ze na L4 nie pójdę, bo mi przełożony mówi, że inni będą mieli przez to więcej pracy. Teraz mam w to głęboko wywalone, bo to nie moja sprawa, żeby firma działała dobrze, a managmentu