Aktywne Wpisy

Mr_Przyjemny +265

źródło: temp_file2929746019919215264
Pobierz
nobon +15
Warszawa. Typowe blokowisko czy osiedle deweloperskie. Fryzjer męski. Na blokowisku nazywa się "u Marty", na deweloperce "Barber's Scissors". W obu nie ostrzyżesz się, jeśli nie umówisz się telefonicznie (u Marty) lub przez apkę (u Barbera). Nie da się po prostu tak z ulicy wejść, usiąść na fotelu lub poczekać w kolejce i się ostrzyc. Trzeba się umawiać na dzień i godzinę. Głupie to strasznie. A później płaku płaku, że drobne usługi bankrutują.
Szukam psychiatry dla siostry, która od paru lat zmaga się z depresją, ma silne zaburzenia snu, śpi jedynie w dzień, nie jest w stanie samodzielnie funkcjonować, opisuje swoje stany jako odrywanie się od rzeczywistości, ma silną apatię. Przyjmuje Dulsevia i Trittico, wcześniej szereg innych leków, bez poprawy. Nie jestem specjalistą, ale na moje stan jest bardzo poważny, to jest czysta wegetacja, jedynie przyjmowanie pokarmu, żeby nie umrzeć z głodu, nic więcej. Znacie psychiatrę/klinikę, która zajmuje się kompleksową diagnostyką? Uważam, że tutaj nie wystarczy nowa recepta i jedna wizyta co parę miesięcy, potrzebna jest terapia od A do Z. Chcę pomóc, ale nie wiem jak się do tego zabrać, do siostry bardzo ciężko dotrzeć, rodzina mówiąc wprost jest na granicy bycia patologiczną, są również przyczyną tego wszystkiego, ale siostra jest na ich utrzymaniu, ja nie jestem w stanie zastąpić rodzica, nie wiem co z tym wszystkim zrobić.
#depresja #leki #psychiatra #duloksetyna #zdrowie #psychoterapia #nerwica #antydepresanty #psychiatra
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników - dziękujemy! Wspomóż projekt
@vvn81: masz crippling depression? - idź pobiegaj
Ostatecznie zostanie jeszcze elektrostymulacja mózgu ale to już w naprawdę ciężkim przypadku.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
W takim stanie nie jest to możliwe, nie zmusisz do wstania nikogo, kto nie spał całą noc od paru
Nie uciekniesz od rodzinnego domu, bo ten zawsze zostawia blizny mniej lub bardziej widoczne w późniejszym życiu. Przyczynę jej obecnego stanu może zdradzić tylko ona, bo tylko ona wie co nie pozwala jej spać. Są takie doświadczenia, które ciężko wymazać spod powiek i może w tym pomóc tylko bliskość drugiej osoby. Tyle i aż tyle. W moim domu też nie było używek, a uważam go za