Aktywne Wpisy

MrPawlo112 +67

źródło: temp_file8880249935455600868
Pobierz
kopilop +11
#kuchnia #gotujzwykopem
Moja kobieta napaliła się na thermomixa. Uważam że lidlomix jest tak samo dobry za 1/3 ceny. Jak to wytłumaczyć kobiecie?
Chciałem kupić jej na 30stke lidlomixa ale nie chcę później słyszeć narzekania
Moja kobieta napaliła się na thermomixa. Uważam że lidlomix jest tak samo dobry za 1/3 ceny. Jak to wytłumaczyć kobiecie?
Chciałem kupić jej na 30stke lidlomixa ale nie chcę później słyszeć narzekania
#anime #animedyskusja #japonia #chiny
źródło: ygytfyf
Pobierz@Al-3_x: Nie będą, bo "anime" to określenie japońskich animacji (przynajmniej poza Japonią). W ten sam sposób w Japonii masz mangę, ale już w Korei manhwę, w Chinach manhuę, a na zachodzie po prostu komiksy. ( ͡° ͜ʖ ͡°) Więc jak już, to Chiny będą coraz bardziej dominować na rynku animacji (i za jakiś czas ktoś
@Al-3_x: xD
@Al-3_x: nie, może za 100 lat tak będzie jak obecne pokolenia wymrą
skojarzenie anime z japonią oraz świadomość całej kultury z tym związanej jest tak żywe w kolektywnym umyśle że choćby przez następne 30 lat japonia zadnego anime nie wydała nic by się nie zmieniło w tej materii
najlepszym dowodem
przynajmniej dla mnie drugie skojarzenie po japonii to korea
Słucham? xD Za obrzydliwy i rasistowski może go uznać tylko i wyłącznie ktoś, kto nie ma pojęcia o chińskiej metnalności, socjologii oraz historii xD Chińczycy przez tysiące lat tłamsili indywidualizm na rzecz kolektywizmu, jest to u nich kompleksowo wdrożone na poziomie religjinym, społecznym oraz politycznym, a za szczyt cnoty uchodzi u nich morda w kubeł i nie bulgotać. Między innymi dlatego
No faktycznie skojarzenia anime z Japonią są bardzo silne, ale jeśli Chiny zaczną produkować tych animacji więcej niż Japończycy, a mają ku temu możliwości i będą do tego dobre jakościowo oraz zdobędą popularność na zachodzie to przynajmniej Chiny staną się drugą ojczyzną azjatyckich
@Al-3_x: ...strasznym gównem jak każda masówka z Chin. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Czytałem Konfucjusza i jego uczniów i Taoistów i trochę o chińskiej filozofii czy mitologii jednak
ogólnie zgoda, jak
Żeby zrobić dobre anime to potrzeba jednak zdolnych ludzi i odpowiedni kapitał. Chiny mają obie te rzeczy. W Japonii w każdy nowy sezon też wychodzi cała masa średnich i kiepskich anime i kilka dobrych. Chiny jednak moim zdaniem wiedzą, że