Wpis z mikrobloga

Kurła.
Płaciłem po 40zł msc za PS i LR.
Później podnieśli ceny 9,83 euro miesięcznie do 18,60. euro.
Po 2 msc w sumie chcę anulować, bo i tak używam tych narzędzie bardzo rzadko.

Czytam... 92,99. Euro za anulowanie subkrybcji?
To w ogóle normalne jest? Nie wykupowałem planów rocznych. Tylko ten miesięczny abonament od chyba już dwóch lat.

Jak odepnę swoją kartę, to też mi naliczą opłatę?

Co to kur ma być xD

#adobe #grafika #grafikakomputerowa #photoshop #prawo #oszukujo
Damianowski - Kurła.
Płaciłem po 40zł msc za PS i LR.
Później podnieśli ceny 9,83 eur...

źródło: Zrzut ekranu 2025-04-16 060859

Pobierz
  • 124
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Damianowski: zamiast anulować zmieniasz na jakiś najtańszy plan np z samym Lightroom i płacisz tam z 15 zł wtedy go anulujesz i dostajesz zwrot siana i nie musisz płacić tych 90 dolców
  • Odpowiedz
Kiedyś kupowało się licencję i miało się program do użytku.

@wczesniej_mialem_ksywke: A ludziska wpisywali kody pirackie i korzystali za free. Dlatego wszystkie firmy przeszły na abonamenty i chmurę.
  • Odpowiedz
@MrXavery podpowiedz kolego jak to wygląda? Nie chcę jakiś wirusów ściągnąć.Wypadłem z obiegu. Kiedyś było peb.pl i wszystko było proste. Wystarczy mi stary lightroom.
Używałem wcześniej darmowy Capture One express ale go wyłączyli.
  • Odpowiedz
@Damianowski: tak jak ktoś napisał: przejdz na wyższy plan i wtedy anuluj. Adobe to j----e chciwe januszowe korpo i to jest po prostu skandal. Bardzo dobrze jak im w końcu dojebią podatek od big techów bo to naprawde jest już gruba przegina, to jest jak wał w jakimś złośliwym oprogramowaniu
  • Odpowiedz
@Damianowski: też miałem taką zagwozdkę. Musisz teraz zmienić plan, najlepiej na najtańszy bo wtedy masz dwa tygodnie na bezpłatne zrezygnowanie, a potem jeszcze zwrócą ci ten hajs.
  • Odpowiedz
wielu dostawców jak wykryje, że zostalo zablokowanych to próbuje autoryzować kartę i pobrać kasę z innego swojego „konta”, miałem taki przypadek z Sky Showtime

@uhceiP: to jak sie placi przez PayPal. Mialem ten abonament za 12,50 zlotych, a tak sie zlozylo ze akurat na karcie mialem tylko niecale 12 zlotych, i mi wzieli 10 zlotych z jednej karty a 2,50 z drugiej. 10 zlotych za pakiet podstawowy a 2,50 za
  • Odpowiedz
zawsze się używa tymczasowej karty do subskrypcji

@umcumcumcbejbe: I co to Ci da? Jak zgodziłeś się na warunki subskrypcji to możesz zlikwidować kartę, wyczyścić konto a i tak i tak prędzej zapłacisz.

Idąc Twoim genialnym tokiem myślenia możesz napisać 'Zawszę chodzę do fryzjera bez pieniędzy, po prostu nie płacę za już wykonaną usługę'
  • Odpowiedz
@Damianowski napisz do supportu że jesteś biedny to anulujesz za free albo sobie zostawisz ze stara cena. Ogólnie z supportem idzie tam ogarnąć wszystko, pajet się zgadza praktycznie na wszystko bez żadnej weryfikacji
  • Odpowiedz