Wpis z mikrobloga

Szanowne wykopki.
Mamy już za sobą dwie debaty. Takiego posta wystawiałam już wcześniej, ale nie było zbytniego odzewu, wobec czego ponawiam pytanie.

"W zalewie tego szaleństwa przedwyborczego mam propozycję na zabawę. Zadaję proste pytanie: "na kogo głosować?" I proszę o odpowiedź oraz uzasadnienie. Ale tym razem - w przeciwieństwie do aktualnych nastrojów, zamiast obrzucania kontrkandydata inwektywami - proszę o uzasadnienie pozytywne.
Np. "Glosuje na x, bo x chce zrobić to i tamto" zamiast "głosuję na x, bo y zrobił to".
Oczywiście wiem, czym są programy wyborcze, ale chciałabym poznać wasze zdanie na temat propozycji kandydatów (oczywiście takich, które leżą w zakresie kompetencji prezydenta RP)."

#wyboryprezydenckie2025 #wybory #sonda #glupiewykopowezabawy #polityka
  • 98
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Gofryzmajonezem: kandydat w tych wyborach jest tylko jeden. Co obieca to zrobi.
Średnia hawajska dla każdego? Jest.
Ciepłe, wygazowane p--o? Jest.
Niebiańska s-------a? Będzie.
A tak poważnie. Wiem że to nieodpowiedzialne ale głosować nie będę, bo nie ma na kogo. Ich wszystkich powinni równo w rządku pod ścianą ustawić i...resztę sobie dopiszcie
GF91 - @Gofryzmajonezem: kandydat w tych wyborach jest tylko jeden. Co obieca to zrob...

źródło: 1000016458

Pobierz
  • Odpowiedz
@Gofryzmajonezem: na Trzaskowskiego, bo to jedyny realny kandydat który nie ułaskawi pisowskich zbrodniarzy. Zakończenie ery bezkarności polityków jest w żywotnym interesie tego kraju. Zakończenie zasady my nie wsadzamy waszych a wy nie wsadzacie naszych jest istotne, nie tylko ze względu na konieczność rozliczenia PiS. To zmieni sposób rządzenia krajem na lata. Każdy polityk widząc pisowcow ciąganych po sądach, w aresztach czy uciekających na Węgry zastanowi się czy warto.
Natomiast dopuszczenie
  • Odpowiedz
@Ravau23: sprawa drugorzędna. Ale jeżeli koalicja da taką ustawę to ja podpisze. Sam nic nie zrobi.
Natomiast ci dwaj pajace na 2 i 3 miejscu zawetują wszystko, nawet jak by było zgodne z ich programem, bo nie wprowadziła by tego ich partia.
Ale do meritum - rozpoczęcie karania polityków za przestepstwa okradania państwa to jedno z najważniejszych kwestii. To gamechanger polskiej polityki.
  • Odpowiedz
@Ravau23: Mają rządzić krajem i spełniać to co obiecali, czy nie? Długopisem będzie mentzen albo Nawrocki. Ułaskawienia będą podpisywać, że nie nadąża im wkładów wymieniać. Prezydent jest od współpracowania z rządem ale i od weryfikowania czy nie chcą aby wprowadzić czegoś niezgodnego z konstytucją. Jestem przekonany, że nie podpisze żadnej takiej ustawy co do której były by wątpliwości. Duda podpisywał takie o których miał pełną świadomość że łamią konstytucję.
Porównywanie
  • Odpowiedz
@wolny_kot: długopisami będą? Xd jesteś fanatykiem ko? Przecież nie będą podpisywać wszystkiego co nie ich rząd proponuje. A dwa, komor mniej ustaw swojej partii zawetował niż Adrian. Jesteś przekonany po gościu który w ciągu kilku sekund zmienia zdanie z tak na nie? Xd
  • Odpowiedz
@Ravau23: tak. Od ułaskawień. Umiesz czytać? Jeżeli tak, to zachęcam jednak do przeczytania całości.

Czy możesz wskazać ustawę sprzeczną z konstytucją której nie zawetowal lub nie odesłał do trybunału Komorowski?
Ty chyba nie rozumiesz jaką rolę pełni prezydent Polski wg ustroju naszego państwa.
  • Odpowiedz
@wolny_kot: podaj lekarza który tobie przepisał. Myślałem że mohery mają głowy sprane propagandą ale wychodzi że fanatycy uśmiechniętego jeszcze bardziej xd²
  • Odpowiedz
@Ravau23: no nic. Nie chcesz skorzystać z rady to nie korzystaj, ale nie zawracaj głowy. Dyskusję z osobą na twoim poziomie intelektualnym nie ma najmniejszego sensu. Z tego co widzę to i tak nie rozumiesz 80% treści jakie do ciebie napisałem. Granie w szachy z gołębiem to nie jest coś co mnie stymuluje intelektualnie.
Dobrego dnia. #czarnolisto
  • Odpowiedz
@wolny_kot: co ma rzekomy poziom intelektualny do poziomu fanatyzmu politycznego większego niż pisowskiego betonu geniuszu samozwańczy? Xd i typowe dla was, fakty= czarna lista xd³
  • Odpowiedz
@Gofryzmajonezem:

Np. "Glosuje na x, bo x chce zrobić to i tamto" zamiast "głosuję na x, bo y zrobił to".

Nauczcie się wreszcie że prezydent nie ma narzędzi by realizować swoje
  • Odpowiedz