Wpis z mikrobloga

• 0
@gniazdownick: ten v-ce mick też dobry, DZIESIĄTKI TYSIĘCY pustych mieszkań inwestycyjnych w Łodzi! Szkoda, że nie miliony od razu. Kolega kolegi ma puste mieszkanie, trzeba mu dowalić kataster, pewne info bro!

Ja myślałem, że spadkowicze to tłuste koty które cwaniaczą żeby taniej kupić mieszkanie a tu zwykła lewicowa żebranina xD
gniazdownick - @gniazdownick: ten v-ce mick też dobry, DZIESIĄTKI TYSIĘCY pustych mie...

źródło: w łodzi

Pobierz
  • Odpowiedz
@gniazdownick: nie ma się co produkować, zwykłe dzieci które mają góra 20 lat bo każdy starszy wie że życie nie jest czarno białe. A niektóre komentarze przedstawiają sytuacje właśnie czarne/białe.

Dziwić się że ludzie są j----i na każdym kroku jak jest zlot naiwniaków którzy myślą że AKURAT W TEJ SPRAWIE politycy zrobią do porządku i skoro oni sobie zaplanowali kataster od 3 mieszkania to zawsze tak będzie. Z pewnością.
  • Odpowiedz
@gniazdownick a ja się tam cynicznie cieszę z czystej zazdrości i trochę zawiści, komuniści zabrali mojej rodzinie wszystko i teraz ci co podostawali od komuchów będą mieć problem. Moi pradziadkowie mieli nadzieję kiedyś odkupić stracone 200 hektarów ziemi, jak tak pójdzie może moim dzieciom się uda.
  • Odpowiedz
zwykłe dzieci które mają góra 20 lat bo każdy starszy wie że życie nie jest czarno białe. A niektóre komentarze przedstawiają sytuacje właśnie czarne/białe.

@lets_gou_tnijmy_wuosy: To już wygląda raczej na zorganizowaną akcję opłaconych trolli, to nie może być przypadek że nagle temat katastru stał się tak popularny :)
No i pewnie się znajdą jakieś dzieciaki komuchy klakierzy którzy przyklasną każdemu pomysłowi żeby komuś podnieść podatki, dowalić tym co mają więcej,
  • Odpowiedz
  • 0
@gniazdownick @lets_gou_tnijmy_wuosy
No tak, najlepiej nic nie robić i udawać, że problemu nie ma albo go wyśmiewać. Nie ma idealnych rozwiązań, ale w jakiś sposób trzeba ucywilizować problem kiszenia pustych mieszkań - nawet jeśli kataster dotknie negatywnie jakiś promil skrajnych przypadków, to i tak ogólny efekt społeczny będzie pozytywny, więc należy go wprowadzić.
  • Odpowiedz
@ms93: Nie ma co dyskutować bo nie dojdziemy do porozumienia bo mnie nikt nigdy nie przekona że dodatkowy podatek coś zmieni, zwłaszcza w tym kraju.

Od zawsze pełno furtek dla swoich, dla znajomych królika, dla ludzi bogatych a i tak to zawsze ten szary robol kowalski dostaje na pysk na samym końcu i biednieje.
  • Odpowiedz